Eurooppa Politiikka

Italian pääministeri Draghi: ”Elvytysrahasto on tullut jäädäkseen”

Mario Draghi. Kuva World Economic Forum / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Italian pääministeri Mario Draghi sanoi pitävänsä varmana, että EU:n elpymisrahaston onnistunut toteuttaminen johtaa joidenkin velkainstrumentin osien jäämiseen pysyväksi.

EU-komissio hyväksyi eilen Italian elvytyssuunnitelman ja teki siitä blokin elvytyspaketin suurimman edunsaajan 209 miljardilla eurolla. Suunnitelmassa Italian hallitus sitoutuu 58 uudistukseen ja 132 investointiin seuraavien viiden vuoden aikana.

– … olen varma, että jotkut komission ja Euroopan maiden ponnistelut pysyvät rakenteellisina, koska meille annettu luottamus on osoittautunut olevan paikallaan, Mario Draghi sanoi puhuessaan lehdistötilaisuudessa komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenin rinnalla.

Skeptikkojen jo aiemmin povaama EU:n pysyvä yhteinen velka alkaa näin pikku hiljaa vakiinnuttamaan paikkaansa EU-poliitikkojen asialistoilla. Vielä vähän aikaa sitten elvytyspakettia kannattavat poliitikot myös Suomen hallituksessa kertoivat äänestäjille, että kyseessä olisi kertaluonteinen väline.

– … se on myös tapaus, jossa se, mitä on tehty ensimmäistä kertaa … Euroopan historiassa, voi myös jäädä pysyväksi – ainakin jotkut osat tästä ohjelmasta, Italian pääministeri Draghi korosti.

Lähde Politico.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit