Eurooppa Politiikka

Italian parlamenttivaalit: Kansallismieliset nousussa

Kuva Pixabay
Italian parlamenttivaaleissa kansallismielisen kansallismielisen keskusta-oikeiston odotetaan nousevan. Hallituksen muodostaminen on kuitenkin kaukana selvästä.

Italian sunnuntaina 4. maaliskuuta järjestettävien parlamenttivaalien lopputulos on hämärän peitossa. Kannatuskyselyissä keskusta-oikeisto (Forza Italia, La Lega (ent Lega Nord), FdI, muut) saisi 37,2%, Viiden tähden liike (M5S)  27,5% ja keskusta-vasemmisto 26,5% äänistä.

Jos Silvio Berlusconin koalitio päätyisi muodostamaan hallitusta, Berlusconi itse ei voi asettautua pääministeriksi hänen saamansa talousrikostuomion vuoksi. Tehtävään on alustavasti pyydetty Antonio Tajania, joka on sanonut voivansa ottaa tehtävän vastaan.

Salvinin pääministeriys on myös mahdollinen, joskaan ei kovin todennäköinen.

Maanantaista alkaen La Lega johtaa tätä maata, Salvini sanoi kannattajilleen perjantaina.

Berlusconin johtama koalitio on luvannut karkottaa maasta 600 000 siirtolaista – suurin piirtein sama määrä, mikä on saapunut maahan Libyan kautta Välimeren yli vuodesta 2013 alkaen.

”Antoi minulle toivoa”

Eliitinvastainen M5S on ilmoittanut, että ei vaalien jälkeen liittoudu yhdenkään puolueen kanssa.

Tuhannet M5S:n kannattajat hurrasivat Roomassa perjantaina. Vuonna 2009 perustettu M5S on italialaisten, perinteiseen puoluepolitiikkaan pettyneiden toivo.

En ollut äänestänyt aikoihin, ja sitten aloin seuraamaan liikettä kun se syntyi. Se antoi minulle toivoa, syyn äänestää taas ja uskoa tähän maahan. Arvelen, että puolueella on hyvät mahdollisuudet päästä hallitukseen, eräs 30-vuotias M5S:n kannattaja sanoi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit