Eurooppa Maahanmuutto

Italian rannikkovartiosto kehottaa Välimerellä toimivia kansalaisjärjestöjä: ”Ottakaa yhteyttä nyt Tripoliin”

SOS Mediterranee, Aquarius. Kuva Irish Defense Forces / Wikimedia Commons / CC BY 2.0
”Näillä aluksilla ei ole mitään asiaa Italiaan”, Matteo Salvini vahvistaa viitaten Afrikan edustalla pelastustoimia suorittaviin kansalaisjärjestöihin.

Nyt myös Italian laivaston alukset antavat Välimerellä Afrikan edustalla pelastustoimia suorittaville kansalaisjärjestöille ohjeet ottaa yhteyttä Tripoliin Libyaan, ei Italiaan, kertoo la Repubblica.

Repubblica-lehden mukaan myös Italian rannikkovartiosto on määrännyt Libyan SAR-alueella (josta maahanmuuttajat yleensä käydään noutamassa) liikkuvien alusten kapteeneja ottamaan yhteyttä Tripolin viranomaisiin.

– Tästä hetkestä lähtien merellä Libyan edustalla olevien laivojen kapteenien on SOLAS-sopimuksen (Safety of life at sea) puitteissa otettava yhteyttä Libyassa sijaitsevaan Tripolin keskukseen ja Libyan rannikkovartiostoon pyytääkseen apua, rannikkovartiosto on ilmoittanut kaikille.

Italian varapääministeri ja sisäministeri Matteo Salvini esti kaksi viikkoa sitten SOS Méditerranée– -kansalaisjärjestön Aquarius-aluksen ja vain muutama päivä sen jälkeen Alankomaiden lipun alla purjehtivien Sea-Eye -järjestön Seefuchsin sekä Mission Lifeline -järjestön Lifelinen pääsyn Italian satamiin.

Alukset yrittivät tuoda Libyan edustalta kyytiin ottamiaan siirtolaisia Italiaan.

 

  • 421
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset