Eurooppa Politiikka

Italian Salvini ja Itävallan Strache aikovat ajaa sosialistit ulos Euroopan hallinnosta yhdessä liittolaismaiden kanssa

Kuva Heinz-Christian Strache.
Italian sisäministeri sanoi Wienissä EU-ministerien tapaamisessa olevansa vakuuttunut, että tulee muuttamaan Euroopan poliittisen kentän yhdessä Unkarin pääministerin ja muiden kansallismielisten hallintojen ja puolueiden kanssa.

Italian sisä- ja varapääministeri, kansallismielisen Legan johtaja  Matteo Salvini vieraili Wienissä perjantaina EU-ministerin kokouksessa. Hän tapasi myös Itävallan varaliittokanslerin, Itävallan Vapauspuolueen (FPÖ) Heinz-Christian Strachen, kertoo Autriche-Matin.

Molemmat kansallismieliset johtajat antoivat täyden tukensa Unkarin pääministerille Viktor Orbánille, jonka hallintoa Euroopan unionin liberaali johto on uhannut rangaistustoimilla maan väitettyjen ihmisoikeusrikkomusten vuoksi.

Salvini viittasi ensi kevään europarlamenttivaaleihin ja sanoi olevansa vakuuttunut, että ”tulemme hallitsemaan yhdessä Orbanin kanssa muutaman kuukauden kuluttua”.

Salvinin mukaan Unkarin hallintoa ja kansaa vastaan suunnitellut rangaistustoimenpiteet ovat ”luonteeltaan poliittisia ja hulluutta”.

– Tulevissa vaaleissa tulemme muuttamaan Euroopan ja ajamme sosialistit ulos Euroopan hallinnosta, Salvini painotti. Itävallan varaliittokansleri Strache oli täysin samaa mieltä Italian varapääministerin kanssa.

Salvini tekee parhaillaan yhteistyötä useiden maiden nationalististen puolueiden ja hallintojen kanssa muuttaakseen maanosan historiaa ensi toukokuussa järjestettävissä EU-parlamenttivaaleissa.

 

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit