Eurooppa Politiikka

Italian Salvini ja Luxemburgin Asselborn äänekkäässä kiistassa maahantulijoista

Kuva Youtube-video.
Italian pääministeri sai Luxemburgin ulkoministerin raivostumaan maahanmuuttonäkemyksillään.

Italian sisäministeri Matteo Salvini laittoi Facebook-sivulleen videon, jossa Luxemburgin ulkoministeri Jean Asselborn pöyristelee suureen ääneen Italian sisäministerin maahanmuuttonäkemyksiä ministerikokouksessa Wienissä perjantaina

– Kun Asselborn katsoo, että maahanmuutto on välttämätöntä yli-ikäistyneelle Euroopalle demografisista syistä, niin Italian hallitus tukee nuoria italialaisia saamaan lisää lapsia, sanoi Salvini.

– Se on parempaa kuin noutaa Eurooppaan uusia orjia, Italian sisäministeri jatkoi.

– Haloo, haloo, Asselborn keskeytti Salvinin. Pian Asselborn raivostui toden teolla ja kytki kiihtyneenä mikrofoninsa päälle keskeyttääkseen Salvinin kovaäänisesti kesken lauseen.

– Tämä menee jo liian pitkälle, Asselborn sanoi.  Nationalistisen Lega-puolueen johtaja jatkoi rauhallisesti puhettaan: – Kun te tarvitsette Luxemburgissa lisää maahanmuuttoa, minä vuorostani pidän Italian mieluummin italialaisilla.

Asselborn suuttui entistäkin enemmän. Hän keskeytti Italian varapääministerin myös italiaksi ja osoitti sormellaan häntä.

– Meillä on Luxemburgissa 10 000 italialaista, hyvä herra!  Asselborn karjui.

– He ovat tulleet etsimään töitä, jotta heillä olisi rahaa Italiassa lapsilleen, raivosi Asselborn ja jatkoi: – Ja paskat vielä kerran. Tämän jälkeen hän mutisi vielä saksaksi: – Anteeks.

Reutersin mukaan Asselborn aivan ilmeisesti viittasi toisen maailmansodan jälkeisiin vuosikymmeniin, kun useat Euroopan maat ottivat siirtotyöläisiä taloudellisen nousun aiheuttamassa työvoimapulassa.

Salvini jatkoi tyynenä edelleen sillä välin, kun Asselborn yritti saada mielenmalttiaan takaisin.

Welt kertoo, että aiemmin oli neuvoteltu Saksan kanssa sopimuksesta pakolaisten ottamiseksi takaisin Saksan rajalta. Nyt Salvini vaati Saksalta suurempaa panostusta. Hän odottaa Saksan tukevan Italiaa EU:n Sophia-mission sääntöjen muuttamiseksi. Sopimuksen nojalla Italia ei tule ottamaan vastaan yhtäkään lisäpakolaista.

 

  • 218
    Shares