Eurooppa Politiikka

Italian Salvini Macronille: ”Tämä teeskentelijä palautti 48 000 pakolaista!”

Matteo Salvini / Fabio Visconti / Wikimedia Commons / C BY-SA 3.0; Emmanuel Macron / US Government / Wikimedia Commons / public domain
Italian kansallismielisen ja karismaattisen sisäministerin sekä Ranskan liberaalipresidentin välillä on käynnissä korkean tason sanasota.

Otsikon lause on suoraan Italian sisäministerin Matteo Salvinin suusta ja kohdistettu Ranskan presidentille Emmanuel Macronille. Näiden kahden välillä on käyty viime päivinä kiivasta loanheittokisaa, eikä mene päivää, etteivätkö he huomioisi toisiaan jollain iloisella tervehdyksellä.

Macronin terveisiä

Macron lähetti ensimmäiset terveisensä, kun Salvini otti vastaan Unkarin pääministerin Viktor Orbánin Milanossa. Macronin sanoma kertoi näiden kahden olevan ”nationalisteja, jotka levittävät vihaa”.

Salvinin vastaus

Salvini sanoi radiohaastattelussa, että ”Macron, joka esittää hyvää ihmistä, palautti Italiaan 48 000 Ranskaan siirtynyttä pakolaista”. Samalla Salvini kohdisti Macronille suoran kysymyksen: ”Onko tämä sitä solidaarista Eurooppaa, josta sinä ja muut hyvät ihmiset puhutte?”

Salvinin purkaus

Salvini nimitti Macronia ”teeskentelijäksi ja pinnariksi”, joka toimii vain ”taloudellisista intresseistä”.

– Italia on tehnyt enemmän kuin tarpeeksi. Pelastanut enemmän kuin tarpeeksi. Me emme hyväksy enää puheita solidaarisuudesta. Italia ei ole EU:n pakolaisleiri. Ihmissalakuljettajien ja hyvien ihmisten makea elämä on tullut tiensä päähän, jyrisi Salvini Ranskan ja Saksan suuntaan.

Lega-johtaja syytti Ranskaa ja sen johtajaa kaksinaamaisuudesta ja perusteli syytöksiään EU:n taakanjakosopimuksella, jonka mukaan Ranskan tulisi ottaa Italiasta noin 10 000 pakolaista. Ranska on kuitenkin ottanut vastaan vain muutaman sata pakolaista.

Lähde: Kronen Zeitung

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa