Eurooppa Politiikka

Italian Salvini: Sodan riski EU:ssa johtuu EU-byrokraateista, ei populisteista tai nationalisteista

Matteo Salvini. Kuva Shutterstock.
Matteo Salvinin vastaus Angela Merkelille: ”Sodan riski johtuu EU-byrokraateista”.

Saksan liittokansleri Angela Merkel keskusteli tiistaina EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin ja europarlamenttiedustajien kanssa Euroopan tulevaisuudesta.

– Suvaitsevaisuus on Euroopan sielu ja eurooppalaisuuden perusarvo, Merkel selitti ja jatkoi, että viime vuosina tätä perusarvoa ovat haastaneet velkakriisi, terrorismi, sodat Euroopan kynnyksellä, siirtolaisuus sekä ilmastonmuutos. Merkelin mukaan kaikki nämä haasteet voidaan voittaa osoittamalla solidaarisuutta. Solidaarisuus perustuu hänen mukaansa suvaitsevaisuudelle, ja tämä on Euroopan vahvuus.

Merkel näkee Euroopan suureksi vaaraksi nationalismin ja sodat. Eurooppa tarvitsee oman armeijan, jotta maanosa voi osoittaa, että sen maat eivät koskaan enää sodi keskenään, eikä nationalismille saa koskaan enää antaa jalansijaa Euroopassa.

Sodan riski johtuu EU-byrokraateista

Sodan riski – sanoi Legan johtaja, Italian sisä- ja varapääministeri Matteo Salvini Milanossa – ei johdu nationalismista tai populismista, vaan niistä, jotka ottivat eurooppalaisen unelman panttivangikseen ja vangitsivat sen Euroopan komission byrokratiaan.

– Olen kuullut Merkeliä ennenkin. Minkä arvelisitte olevan se suurin vaara, mihin Euroopan manner ajautuu? Viime vuosien perusteella voisi kuvitella sen olevan hallitsematon maahanmuutto, työttömyys, köyhyys, islamilainen terrorismi – vaan ei. Se on populismi ja nationalismi.

  • 1.5K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset