Eurooppa Maahanmuutto

Italian siirtolaisten oma verkkojulkaisu Black Post välittää ”mustavalkoista” tietoa Italian siirtolaisille

Black Post kertoo välittävänsä ”mustavalkoista tietoa” Italian siirtolaisille.

Italiassa oleskelevat siirtolaiset ovat saaneet oman julkaisun. Huhtikuussa toimintansa aloittaneen Black Post -julkaisun tarkoituksena on antaa tietoa siirtolaisille heidän näkökulmastaan.

Julkaisun toimittajakunta koostuu ensimmäisen ja toisen sukupolven siirtolaisista. Lisäksi useat tahot, kuten opiskelijat, professorit ja journalistit auttavat sisällöntuottajia, joilla on useinkin vaikeuksia kirjoittaa italiaksi.

– Projektimme kulkee käsi kädessä solidaarisuuden tunteen kanssa, joka vyöryy yli koko maan vastakohtana huolestuttavalle muukalaisvastaisuudelle, joka valitettavasti liittyy hallituksen epäreiluun maahanmuuttopolitiikkaan, julkaisun kuvauksessa kerrotaan.

Julkaisu perustettiin huhtikuussa 2019 Lega-puolueen maahanmuuttokriittisen johtajan Matteo Salvinin ollessa vielä sisämisterinä. Burkina Fasosta kotoisin oleva ja Italiaan vuonna 2008 saapunut Daouda Saré pitää ajatusta siirtolaisten omasta verkkolehdestä loistavana.

– Black Post on julkaisu, joka ui vastavirtaan, hän kertoo Infomigrants-sivuston toimittajalle.

– Viime vuosina olemme seuranneet sivusta propagandan hyökyjä, joita poliitikot kuten Matteo Salvini ja Euroopan näyttämöllä Viktor Orbán ovat lähettäneet. Tällaiset ihmiset ovat vain siirtolaisuutta ja parempaa elämää etsimään lähteneitä ihmisiä vastaan, afrikkalaismies jatkaa.

Daouda Saré valittaa, että Salvini sai aikaan Italiassa ”sairauden”, jonka vuoksi väestö alkoi pelkäämään siirtolaisia. Vuoden 2018 ilmapiiriä mittaava Eurostatin kysely paljasti, että 74 prosenttia italialaisista uskoi maahanmuuton lisäävän rikollisuutta.

Black Post saavuttaa nykyään jo 300 000 lukijaa kuukaudessa.

  • 80
    Shares

Liity kannattajajäseneksi