Eurooppa Politiikka

Italian sisäministeri Ranskan presidentistä: ”Macron on kohtelias nuori mies, joka juo liikaa samppanjaa”

Kuva Pixabay

Italian sisäministeri Matteo Salvini sanoo Ranskan presidenttiä Emmanuel Macronia kohteliaaksi nuoreksi mieheksi, joka juo liikaa samppanjaa, kertoo uutistoimisto ANSA.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi aiemmin, että Italian sisäministerin ja Legan johtajan Matteo Salvinin edustama populismi etenee Euroopassa lepran lailla.

Macron on tyytymätön Italian kansallismielisen hallituksen toimintatapaan, johon kuuluu Afrikasta Välimeren yli saapuvien siirtolaisten maahan pääsyn estäminen.

Kansallismielinen ja eliitinvastainen Salvini kommentoi Macronin sutkausta sanomalla häntä ”kohteliaaksi nuoreksi mieheksi, joka juo liikaa samppanjaa”.

Italian sisäministeri vaatiikin Macronia antamaan hänelle Ranskan satamaviranomaisten numeron, ja ”sen jälkeen seuraavat 10 siirtolaisalusta voivatkin mennä Marseilleen”.

Myös monien ranskalaisten mielestä Macron ”juo liikaa samppanjaa”

Macronin elämäntavat ovat nostaneet tunteita pintaan Ranskassa, kertoo Kronen Zeitung.

Macron on ostattanut presidentin virka-asuntoon uudet pöytähopeat, hänellä on yksityissuihkukone ja hänen autoaan ajaa tehtävään erityisesti palkattu kuljettaja. Macronin kesäasuntoon Cote d’Azurilla on rakenteilla uima-allas.

Brigitte-vaimon pöytähopeat ovat 1200-osaiset ja niiden virallinen hankintahinta on 50 000 euroa, mutta Le Canard enchaine-lehden mukaan todellinen hinta on 500 000 euroa.

Macron on käyttänyt yksityissuihkukonetta jopa 90 kilometrin mittaiseen matkaan. Matkan hinta oli 3 000 euroa.

Nyt elitistisestä elämäntavastaan kritisoitu Ranskan presidentti teettää presidentin kesäasuntoon uima-altaan – hanke, josta hänen edeltäjänsä ovat kieltäytyneet sen korkeiden kustannusten vuoksi.

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa