Eurooppa Politiikka

Italian sisäministeri Salvini aikoo muuttaa Euroopan turvapaikkalakeja Unkarin Orbánin kanssa

Kuva Goubani / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Italian sisäministeri sanoo, että laittomat siirtolaiset täytyy palauttaa lähtömaihinsa, ja soveltuvista menetelmistä keskustellaan Unkarin pääministerin kanssa.

Corriere della Seran haastattelussa Italian sisäministeri Matteo Salvini kertoo, että hän tapaa Unkarin pääministerin Viktor Orbánin Milanossa lähiaikoina. Tarkoituksena on keskustella mahdollisuuksista muuttaa Euroopan maahanmuuttopolitiikkaa.

Viitaten Välimeren tilanteeseen ja päätökseensä estää siirtolaislaivojen rantautuminen Italian satamiin Salvini sanoi, että ”laivalla olevat ihmiset eivät ole Italian panttivankeja”.

– Euroopan unioni ja siirtolaiset ovat pitäneet meitä [Italiaa] vankina jo kauan, mutta hallituksemme tekee tälle lopun. Eräs aikakausi on päättymässä, Salvini kuvaili.

Salvini kertoi myös omasta ja hallituksen ärtyneisyydestä Brysseliä kohtaan. Hänen mukaansa Bryssel saa unohtaa yksimielisen äänestystuloksen budjetista. Sisäministerin mukaan Italia on EU:n nettomaksaja, ja saa takaisin vain pankkijärjestelmän ongelmia sekä vaikeuksia kaupankäynnissä ja maanviljelyssä.

Sisäministeri näkee Kiinan merkittävänä tekijänä kauppapolitiikassa ja lähialueiden geopolitiikassa.

– Kiina tekee merkittäviä investointeja Afrikkaan, joten siitä saattaa tulla merkittävä kumppani terrorismia ja siirtolaisuutta vastaan taisteltaessa. Täytyy olla avoin kaikille vaihtoehdoille, Salvini sanoi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa