Eurooppa Maahanmuutto

Italian sisäministeri Salvini estää Aquarius-aluksen pääsyn Italian satamiin – kyydissä 629 laitonta siirtolaista

SOS Mediterranee Välimerellä. Kuva Flickr.
Italian sisäministeri sanoo, että Aquarius-alus ei voi rantautua Italian satamiin. Aluksella on kyydissä 629 laitonta siirtolaista.

Sos Méditerranée-järjestön (Msf) Aquarius-alus tekee työtään Välimerellä, kertoo Il Giornale. Gibraltarin lipun alla operoivalla aluksella on kyydissään 629 laitonta siirtolaista, jotka se on poiminut kyytiinsä Libyan edustalta.

Il Giornalen mukaan alus on noin 43 mailin päässä Maltalta. Sisäministeri Salvinin mukaan Malta on lähin turvallinen satama, joten ”on  Maltan viranomaisista kiinni, näyttävätkö he vihreää valoa rantautumiselle”.

Salvini on kuitenkin lauantain tapahtumista suivaantuneena päättänyt estää Aquariuksen pääsyn Italian satamiin: kaksi kansalaisjärjestöjen alusta rantautui lauantaina Pozzalloon ja Reggio di Calabriaan ja toi maihin yli 400 Välimereltä kyytiin poimittua laitonta siirtolaista. Malta oli estänyt alusten pääsyn satamiinsa.

– Jos joku kuvittelee, että katson ministerinä sivusta viime kesäisen vyöryn toistumista sormea nostamatta, hän erehtyy. En tyydy katsomaan sivusta, Salvini sanoi lauantaina.

Nyt Salvini toteuttaa päätöksensä.

Näyttää ilmeiseltä, että Libya on heikentänyt omaa valvontaansa, sillä kolmen päivän aikana yli 1 000 laitonta siirtolaista on lähtenyt Libyasta liikkeelle Välimeren yli kohti Eurooppaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa