Eurooppa Maahanmuutto

Italian sisäministeri Salvini kiihdyttää laittomien siirtolaisten kotiuttamisia

Matteo Salvini. Kuva Shutterstock.
Italian sisäministeri aloittaa pakolaisten kotiuttamisohjelman, mikä tähtää hänen tavoitteeseensa, turvalliseen Italiaan.

Italian sisä- ja varapääministeri, nationalistisen Legan johtaja Matteo Salvini on lähes tyystin onnistunut lopettamaan ihmissalakuljetuksen Välimeren kautta Afrikasta Italiaan taistelemalla sitkeästi Välimerellä operoivia kansalaisjärjestöjä vastaan.

Il Giornale kertoo , että nyt Italian hallitus on varannut 12 miljoonaa euroa muun muassa Bangladeshistä, Pakistanista, Nigeriasta ja Norsunluurannikolta tulleiden laittomien siirtolaisten kotiuttamiseen. Euroopan unioni maksaa kustannuksista puolet.

Tämän viimeisimmän suunnitelman mukaan 2 700 laitonta siirtolaista palautetaan lähtömaihinsa. Palautusohjelma alkaa helmikuussa 2019 ja se on määrä saattaa päätökseen vuoden 2021 loppuun mennessä. Salvinin tarkoitus on lisätä kotiutettavien määrää eksponentiaalisesti.

Kotiuttamisohjelma on jo Italian toinen, sillä Italian sisäministeriö aloitti elokuussa 900 laittoman siirtolaisen kotiuttamiseen tähtäävän ohjelman. Tämän aiemman kotiuttamisohjelman kustannukset ovat 6 miljoonaa euroa ja sen maksaa kokonaisuudessaan EU.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit