Eurooppa Maahanmuutto

Italian sisäministeri Salvini laittomia siirtolaisia kuljettavalle Aquariukselle: ”Menkää minne haluatte, mutta Italiaan ette tule”

Kuvituskuva, Aquarius. Kuva US Navy / public domain.
Välimerellä pelastustoimia suoríttava Aquarius-alus on ottanut alukselle 11 siirtolaista mutta kieltäytyy luovuttamasta heitä Libyaan. Italian sisäministerin mukaan alus saa mennä minne haluaa, mutta ei Italiaan.

SOS Méditerranée  -kansalaisjärjestön Aquarius-aluksen miehistö on omien sanojensa mukaan pelastanut 11 ihmistä Välimereltä. Alus on kieltäytynyt luovuttamasta Pakistanista ja Norsunluurannikolta lähtöisin olevia laittomia siirtolaisia Libyan viranomaisille, jotka olisivat halunneet ottaa siirtolaiset alukseensa. Aquariuksen miehistön mukaan Libya ei ole turvallinen paikka.

– Aquarius 2 on pelastanut noin 10 ihmistä Libyan SAR-alueelta, muutamia maileja mantereesta, mutta kieltäytyy yhteistyöstä  Tripolin kanssa, Italian sisäministeri Matteo Salvini twiittasi torstaina.

– Nyt se kelluu Välimerellä. Sanon tämän kerta toisensa jälkeen: menkää minne haluatte, mutta Italiaan ette tule, Salvini kirjoitti twiitissään.

Siitä lähtien kun Salvini sulki Italian satamat laittomilta siirtolaisilta kesäkuussa, Aquarius on joutunut etsimään uusia satamia joihin tuoda laittomat siirtolaiset. Espanja on viime aikoina ollut Aquariuksen kohteena maan sosialistihallituksen avattua satamat laittomille siirtolaisille.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa