Eurooppa Maahanmuutto

Italian sisäministeri Salvini: Siirtolaiset Italiaan vain käsiraudoissa

Matteo Salvini. Kuva Fabio Visconti / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Italian sisäministeri päästää 67 Diciotti-aluksella olevaa laitonta siirtolaista italialaiseen satamaan vain jos nämä ovat käsiraudoissa.

Italialainen porauslautanhuoltolaiva Vos Thalassa pelasti laittomat siirtolaiset Välimerestä Libyan rannikon edustalta. Italia kieltäytyi ottamasta laittomia siirtolaisia vastaan, koska heidät oli pelastettu Libyan merialueelta, joka kuuluu Libyan merivartioston vastuualueeseen.

Laittomat siirtolaiset pelkäsivät tulevansa palautetuksi Libyan merivartioston haltuun ja uhkasivat miehistöä väkivallalla. Italian merivartioston alus Diciotti tuli paikalle noutamaan kapinoivat laittomat siirtolaiset.

Italian sisä- ja varapääministeri Matteo Salvini on estänyt laittomia siirtolaisia kuljettavien alusten rantautumisen Italian satamiin. La Stampa kertoo, että hän on päättänyt pitää tiukan linjansa myös Italian rannikkovartioston aluksen, Diciottin, tapauksessa.

– Satamaan pääsy sallitaan vasta kun valepakolaisten nimet ovat tiedossa ja hotellin sijaan he päätyvät vankilaan Vos Thalassalla tekemiensä tekosten takia, Salvini sanoi ensin, mutta pehmensi hieman lausuntoaan ja sanoi odottavansa Vos Thalassalla kapinoineiden siirtolaisten nimien ja kansallisuuksien selvittämistä, joiden maahanpääsy tullaan sallimaan vain käsiraudoissa.

Diciotti-aluksella olevista 67 siirtolaisesta useimmat ovat Pakistanista, Sudanista ja Libyasta.

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa