Eurooppa Politiikka

Italian sisäministeri Salvini: Siirtolaisuuteen puuttuminen tärkeimpiä tehtäviä – ”elätettäviksi tuleville yksisuuntainen matkalippu”

Matteo Salvini. Kuva Fabio Visconti / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Italian sisäministeri Matteo Salvini näkee maahanmuuton hallinnan yhtenä tärkeimmistä tehtävistään.

Italialainen Corriere kertoo, että Italian tuore varapääministeri ja sisäministeri Matteo Salvini on listannut tärkeimpiä tehtäviään – niihin kuuluu muun muassa laittomien siirtolaisten maahantulon lopettaminen.

– Italian ovet ovat avoimet kunnon ihmisille, mutta Italiaan sotkua aiheuttamaan ja elätettäviksi tulevat saavat yksisuuntaisen matkalipun, sisäministeri totesi.

Salvini aikoo myös sisäministerin tehtävissään poistaa vakavista rikoksista tuomittujen ”rangaistusalennukset”.

Salvinin tiukka linja maahanmuuton suhteen on pitänyt. Kansalainen kertoi aiemmin keväällä, että Salvinin mukaan Italiassa olevat puoli miljoonaa laittomasti maassa olevaa tulee palauttaa lähtömaihinsa.

– Italiassa on puoli miljoonaa laittomasti maassa olevaa siirtolaista. Heidät kaikki pitää lähettää kotiinsa, Salvini sanoi.

Salvinin mukaan lausunnon taustalla ei ole rasismia tai xenofobiaa.

– Miljoonat italialaiset ovat vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Italialaiset eivät ole rasisteja, mutta hallitsematon maahanmuutto aiheuttaa negatiivisia reaktioita. Haluamme estää sen, hän sanoi.

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit