Eurooppa Maahanmuutto

Italian sisäministeri Salvini: Suljetut satamat pelastavat ihmishenkiä

Kuvituskuva. Libyalainen fregatti Al Ghardabia. Kuvituskuva. Kuva Anthony Vella / Flickr / CC BY-SA 3.

Rahtialus pelasti Libyan edustalta 100 laitonta siirtolaista ja palautti heidät Libyaan sen sijaan, että olisi tuonut heidät Eurooppaan. Italian sisäministeri: – Kun satamat ovat suljettuina, henkiä säästyy,

Rahtialus pelasti Välimereltä 50 merimailia Libyasta pohjoiseen 100 laitonta siirtolaista. Sen sijaan että alus olisi pyrkinyt tuomaan laittomat siirtolaiset Eurooppaan, Sierra Leoneen rekisteröidyn rahtialuksen miehistö päätti viedä laittomat siirtolaiset takaisin Misrataan Libyaan.

Italian sisäministerin, kansallismielisen Legan johtajan Matteo Salvinin mukaan toimenpide oli perusteltu, eikä hänellä ollut pienintäkään aikomusta päästää laittomia siirtolaisia Italiaan.

– Kun satamat ovat suljettuina, henkiä säästyy, Salvini sanoi.

Välimeren radioliikennettä tarkkailevien vapaaehtoisten mukaan Libyan merivartiosto ei vastannut heidän hätäkutsun perusteella tekemiinsä avunpyyntöihin, mutta Tripoli tyrmää väitteen ja huomauttaa, että kyseisenä aamuna Libyan rannikkovartioston alus oli pelastamassa samalla alueella 140 laitonta siirtolaista. Siksi Libyan rannikkovartiosto oli hälyttänyt rahtilaivan auttamaan pelastusoperaatiossa.

Libyan edustalla oli myös aina Libyan edustalla seilaava Sea Watch 3-alus kyydissään laittomia siirtolaisia, tosin epätietoisena määränpäästään.

– Kukaan ei anna meille tietoa, emme tiedä mitä tehdä, mihin satamaan mennä. Pyydämme ohjeita ja odotamme, mutta emme saa libyalaisiin yhteyttä, saksalaisen kansalaisjärjestön operoiman aluksen miehistöstä valitettiin.

Asiasta kertoi italialainen uutistoimisto ANSA.