Eurooppa Maahanmuutto

Italian sisäministeri Salvini: ”Välimerellä toimivat kansalaisjärjestöt näkevät Italian vain postikorteissa”

Matteo Salvini. Kuva Fabio Visconti / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Italia sulkee kaikki satamansa kansalaisjärjestöjen aluksilta koko kesän ajaksi.

Italian sisä- ja varapääministeri Matteo Salvini ilmoitti perjantaina, että Välimerellä Afrikan rannikolla siirtolaisia kyytiinsä ottavat kansalaisjärjestöjen alukset eivät pääse Italian satamiin koko kesänä, kertoo The Local Italy.

Salvini sanoi, että ”kansalaisjärjestöt tulevat näkemään Italian vain postikorteissa” ja jatkoi, että satamat pysyvät suljettuina koko kesän. Kielto koskee myös polttoainetoimituksia kansalaisjärjestöjen aluksille.

Salvini sanoo, että Italian sekä Libyan viranomaiset ovat kertoneet kansalaisjärjestöjen auttavan ihmissalakuljettajia, tietoisesti tai tiedostamattaan.

– Ulkomaalaiset kansalaisjärjestöt ulkomaalaisine miehistöineen, jotka toimivat ulkomaalaisen lipun alla ulkomaalaisten instituutioiden rahoittamina eivät tule enää astumaan Italian maaperälle, Salvini painotti.

95 prosenttia tulijoista on elintasosiirtolaisia

Italian hallituksen määrätietoiset toimet Välimeren yli Afrikasta saapuvien siirtolaisten maahantulon rajoittamiseksi on helppo ymmärtää.

Kansalainen kertoi kesäkuussa, että Italiaan Välimeren yli saapuvista siirtolaisista vain noin 5 prosenttia on oikeutettuja kansainväliseen suojeluun. Loput 95 prosenttia ovat elintasosiirtolaisia.

Kun kenelle tahansa, joka väittää tarvitsevansa turvapaikan, annetaan samat mahdollisuudet kuin Italian kansalaiselle käydä läpi kaikki kolme oikeusastetta, lopputuloksena turvapaikanhakija tulee viettämään Italiassa vuosikausia veronmaksajien kustannuksella odotellessaan valitustensa tuloksia jokaisesta oikeusasteesta.

Sillä välin turvapaikanhakijoita täytyy ruokkia, vaatettaa, majoittaa ja antaa ilmaista terveydenhoitoa ja oikeusapua vuosien ajan. Tästä muodostuu jopa 4,5 miljardin euron rasite Italian hyvinvointijärjestelmälle vuosittain, ja kaikki tämä on pois Italian kansalaisten ja laillisten asukkaiden hyvinvoinnista.

  • 286
    Shares