Eurooppa Maahanmuutto

Italian sisäministeri: Turvapaikanhakijoista hyötyneiden juhlat ovat ohi

Matteo Salvini. Kuva Shutterstock.
– Sosiaalidemokraattien aikoina vallitsi kaaos ja salakähmäisyys, Legan aikana vallitsee järjestys ja kunnioitus, Italian sisäministeri sanoi. Hänen mukaansa turvapaikanhakijoista hyötyneiden pormestarien juhlat ovat ohi.

Uutistoimisto ANSA:n mukaan Italian varapääministeri ja sisäministeri, kansallismielisen Legan johtaja Matteo Salvini sanoi viime perjantaina, että uudet maahanmuuttoa ja turvallisuutta koskevat määräykset ovat laki ja niitä tulee noudattaa. Salvini antoi lausuntonsa muutamien kymmenien pormestarien maan kaikkiaan 8 000 pormestarin joukosta vastustettua määräyksiä.

Nämä pormestarit ovat esittäneet vastalauseita, koska heidän mukaansa Salvinin ajamat määräykset ”epäreilusti karsivat turvapaikanhakijoiden oikeuksia”. Matteo Salvinin mukaan määräykset ovat osa Italian voimassa olevaa lakia ja presidentti Sergio Mattarellan allekirjoittamia.

– Ei ole mitään kapinaa, on vain valtion laki, presidentin allekirjoittama, jota noudattaa 99 prosenttia pormestareista, Salvini muistutti.

– 10 pormestaria 8000:sta protestoi, Salvini sanoi ja muistutti, että ”juhlat ovat ohi” viitaten turvapaikanhakijoista hyötyneisiin vasemmistolaisiin pormestareihin.

– Sosiaalidemokraattien aikoina vallitsi kaaos ja salakähmäisyys, Legan aikana vallitsee järjestys ja kunnioitus, hän sanoi.

– Tietyt pormestarit katsovat ajassa taaksepäin siirtolaisuuden hyviä aikoja, mutta heidän juhlansa ovat ohi! Salvini painotti.

Sisäministeri Matteo Salvini kehotti protestoivia pormestareita eroamaan ja kunnioittamaan presidentin allekirjoitusta määräyksissä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit