Eurooppa Maahanmuutto

Italian sisäministeri tyhjentää pakolaisystävällisen kylän pakolaisista ja kritisoi ”suvakkeja”, jotka haluavat ängetä Italian täyteen maahanmuuttajia

Matteo Salvini. Kuva Shutterstock.
Italian Calabriassa sijaitsevan Riacen kylän pormestari hyödynsi pakolaiskriisiä elvyttääkseen kuihtuvaa kyläänsä. Sisäministeri Salvini tekee nyt lopun tästä.

Italian sisäministeri Matteo Salvini siirtää kaikki maahanmuuttajat pois pakolaisystävällisestä Riacen kylästä, kertoo Welt. Kylän pormestari Domenico ”Mimmo” Lucano pidätettiin noin kaksi viikkoa sitten.

Lucanoa syytetään laittoman maahanmuuton avustamisesta ja edistämisestä. Hänen sanotaan järjestäneen maahanmuuttajanaisten ja paikallisten asukkaiden valeavioliittoja. Lisäksi Lucano oli antanut Riacen jätehuollon ilman tarjouskilpailua maahanmuuttajien osuuskunnalle. Pormestari on nyt kotiarestissa.

Lucanoa pidettiin kansainvälisesti integraation ja suvaitsevuuden symbolina. Kylän noin 200 maahanmuuttajaa tullaan ensi viikosta lähtien siirtämään muihin Italian pakolaismajoitustiloihin, kertoi sisäministeri lauantaina.

Salvinilta kritiikkiä ”suvakeille”

Salvini kiitteli Lucanon pidätystä ja kritisoi ”suvakkeja”, jotka ”haluavat ängetä Italian täyteen maahanmuuttajia”.

– Se joka tekee virheen joutuu maksamaan siitä, totesi Salvini. Hänen mukaansa julkisten varojen käytössä ei voida suvaita epäselvyyksiä ja hämäryyksiä, ei myöskään silloin jos selityksenä on näiden varojen antaminen maahanmuuttajille.

Vaalikampanjan aikana keväällä Salvini kertoi mielipiteensä muun muassa korruptiosta syytetystä Lucanosta ja maahanmuuttomyönteisestä Calabrian maakunnasta.

– En ole vielä käynyt Calabriassa, mutta tulossa ollaan. En muuten omista puoltakaan ajatusta Riacen pormestarille: nolla mikä nolla, Salvini sanoi.

 

  • 1.2K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset