Eurooppa Politiikka

Italian valtiovarainministeriksi nousemassa euro- ja eliitinvastainen taloustieteilijä

Kuva Pixabay
Italian mahdollisesti seuraava valtiovarainministeri on kriittinen Berliiniä, EU:n yhteisvaluuttaa sekä eliittiä kohtaan.

Italialainen Corriere kertoo, että Italian valtiovarainministeriksi on nousemassa taloustieteen professorina uransa luonut Paolo Savona, joka on jo vuosia herättänyt huomiota eurovastaisilla näkemyksillään. Hän on muun muassa todennut euron olevan kuin vankila, jossa sotilaalliset keinot taloudellisiin vaihtaneen Saksan hegemonia musertaa muut euromaat alleen.

– Euro? Se on saksalainen vankila. Saksa on korvannut sotilaalliset keinot taloudellisilla keinoilla. EU:ssa vallitsee syvä epäoikeudenmukaisuus. Meillä täytyy olla varasuunnitelma eurosta irtautumiseksi, Savona on sanonut. Hänen mukaansa euroeron vaihtoehtona on maan päätyminen Kreikan kaltaiseen tilaan.

Populismin nousun hän katsoo johtuvan Saksan ylimielisyydestä ja hallitsevan eliitin valtavista virheistä.

– EU:n ongelmat aiheutuvat sitä johtavasta eliitistä. He sanovat välittävänsä ihmisistä mutta huolehtivat vain itsestään, ja tämä kärjistää ongelmia, hän on todennut.

Savona on myös todennut, että ”ei ole Eurooppaa, on vain Saksa ja sitä ympäröivät pelokkaat”.

Savonan nimityksen todennäköisyyttä on nostanut tieto hänen erostaan englantilaisen investointirahaston toimitusjohtajan paikalta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa