Eurooppa Maahanmuutto

Italiassa asuva afrikkalainen aktivisti: Italian on suljettava rajat estääkseen sisällissodan

Torino, Italia. Kuva Paul Keller / Flickr
Afrikkalainen poliittinen aktivisti sanoo, että Italian on suljettava rajansa välttyäkseen köyhien italialaisten ja afrikkalaisten siirtolaisten väliseltä sodalta.

Jo pitkään Euroopassa asunut Mohamed Konare Dit Shata sanoo, että Khaddafin murhan jälkeen Libyasta tuli ei-kenenkään-maa, jota hallitsee marionettihallitus. Eri heimot ovat ottaneet alueita hallintaansa ja Libyasta on tullut kauttakulkuväylä nuorille miehille matkalla kohti Eurooppaa.

– Tämä on osa globaalin oligarkian suunnitelmaa tyhjentää Afrikka ja tuoda nuoret miehet tänne, Konare huomauttaa.

Tämä tapahtuu hänen mukaansa, vaikka tiedetään, että tulijoilla ei ole minkäänlaista tulevaisuutta Euroopassa. Jopa 20-30 vuotta takaperin saapuneista valtaosa on työttömiä. Italiastakin muuttaa nykyään 250 000 ihmistä vuosittain ulkomaille etsimään töitä.

Afrikasta suuntautuvasta siirtolaisuudesta seuraa Euroopassa köyhien välinen sota

Ihmissalakuljettajat levittävät Afrikassa propagandaa, että aavikko on mahdollista ylittää kävellen ja Välimeri uimalla. Ja nuoret miehet uskovat tarinat.

– Nämä nuoret miehet täynnä toiveita uskovat edelleen myyttiin, että heillä olisi tulevaisuus täällä. Tänä päivänä se on utopiaa. Puhdasta utopiaa, hän sanoo.

Kaikesta tästä seuraa Konaren mukaan köyhien välinen sota.

– Yksi asia on selvä: yksikään heistä ei tule saamaan kansainvälistä suojelua tai poliittista turvapaikkaa, heidät heitetään kadulle ilman mitään avustuksia, kielitaitoa tai tietoa länsimaisesta kulttuurista … Tulee köyhien välinen sota, jossa alemman luokan italialaiset joutuvat kamppailemaan satojentuhansien nälkäisten afrikkalaisten kanssa.

Rajat on laitettava kiinni

Konare sanoo, että hän ymmärtää italialaisten huolta maansa tulevaisuudesta.

– Jos minä olisin italialainen ja näkisin nämä tuhannet nuoret afrikkalaiset enkä tietäisi mistä he tulevat ja mitä he tekevät, olisin tietenkin huolissani, Konare muistuttaa.

Hänellä on kirkkaana mielessä keino estää konflikti afrikkalaisten ja italialaisten välillä: rajat on laitettava kiinni. Se on Konaren mukaan ainoa tapa estää tulevaisuudessa siintävä sota.

– Ei päästetä ketään sisään. Ei yhtään, Konare painottaa.

Videon on tekstittänyt suomeksi Junes Lokka.

 

  • 915
    Shares

Liity kannattajajäseneksi