Eurooppa Rikos

Italiassa kuski kaappasi täynnä lapsia olevan bussin ja poltti sen – turvallisuusselvityksessä pahoja virheitä

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons.

Milanossa auton kaapanneen bussikuskin turvallisuusselvityksessä on tapahtunut pahoja virheitä. Bussikuski yritti teurastaa kyydissä olleet koululaiset polttamalla auton.

46-vuotias kuljettaja kaappasi Milanossa bussinsa ja poltti sen, kertoo Corriere. Bussissa oli 51 koululaista ja yksi opettaja.

Senegalilaistaustaisen bussikuskin Ousseynou Syn menneisyydestä löytyy kaksi ”tahraa”. Ajokortin menettäminen autoaan juopuneena ajamisen takia 12 vuotta sitten Bresciassa sekä vuoden ehdonalainen tuomio alaikäisen seksuaalisen hyväksikäytön takia vuodelta 2011. Silti Sy kuljetti bussia, joka oli täynnä Creman lapsia. Monet ovat kysyneet, kuinka tämä on mahdollista.

Tarkastukset puuttuivat

Bussiyhtiön mukaan siellä ei ole tiedetty Syn taustoista.

– Kukaan ei ole kertonut meille näistä vakavista tapauksista. Kuulemme niistä vasta nyt, yhtiöstä kerrotaan. Sy ei ollut myöskään kertonut työnantajalleen ongelmistaan.

Samat tietojen välittymisen ongelmat pimittivät myös ajokortin menettämisen. Sy ei kertonut asiasta bussiyhtiölle. Asiasta eivät myöskään ilmoittaneet ajoneuvorekisterikeskuksen virkailijat, joiden ei ole pakko ilmoittaa siitä.

– Omaa autoaan humalassa ajaneen ja ajokorttinsa menettäneen kuskin ei tarvitse kertoa siitä kenellekään, ja hän voi esimerkiksi ottaa yllättäen virkavapaata, kertoi eräs vanha kuljettaja.

Video ladattiin nettiin ennen bussihyökkäystä

Il Giornale kertoo YouTubessa olevasta autonkuljettajan videosta, jossa hän kehottaa Afrikkaa nousemaan.

– Toimin nykyiseen maahanmuuttopolitiikkaan raivostuneena, halusin tehdä huomiota herättävän teon. Tämän johdosta nauhoitin videon, jossa esiinnyn itse: Video ladattiin YouTubeen ja se on levinnyt jo Afrikassa kehottaen ”Afrikka nouse: Älkää tulko enää Eurooppaan, bussinkuljettaja Sy vaati videolla.

– Hän halusi rangaista Eurooppaa sen harjoittama maahanmuuttajien vastaisen politiikan takia, jota hän ei voi hyväksyä. Hän on periaatteessa myöntänyt tekonsa ja sen tahallisuuden. Hän oli harkinnut asiaa muutaman päivän ajan, Milanon terrorismin vastainen syyttäjä Alberto Nobili totesi.

Syyttäjän mukaan mies toimi yksin, eikä ole saanut keneltäkään ohjeita.

– Hän halusi, että koko maailma puhuisi hänen teostaan ja ymmärtäisi, että haiden riekaleiksi repimien lasten kuolemien merellä täytyy loppua, syyttäjä valotti miehen motiiveja.

  • 604
    Shares