Eurooppa Politiikka

Italiassa maahanmuutto- ja eurokriittinen sekä eliitinvastainen Lega nousi kannatuskyselyn kärkeen

Legan vaalitilaisuudesta aiemmilta vuosilta. Kuva Fabio Visconti / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0.
Matteo Salvinin Lega-puolue on ajanut edelle Luigi Di Maion Viiden tähden liikkeestä ja on nyt mielipidemittauksen kärjessä.

Matteo Salvini, Italian varapääministeri, sisäministeri ja Lega-puolueen johtaja vastustaa voimallisesti laitonta maahantuloa.

Viime vuonna Salvini, tiukkojen maahanmuuttolakien puolestapuhuja, käytti puhuessaan islamilaisista maista suuntautuvasta maahanmuutosta termiä “Euroopan kulttuurisota.” Hänen mukaansa islam on ongelma, sillä ”se ei sovi eurooppalaisiin yhteisöihin”.

Hän myös arvosteli tuolloin Euroopan valtioissa jalansijaa saavuttaneita liberaaleja ideologioita.

– Eurooppa, Salvini sanoi, ei koskaan ole ollut pehmeämpi, maanosa on kadottamassa arvonsa, siltä puuttuu turvallisuutta, se on kadottamassa identiteettinsä, eikä sillä ole enää ylpeyttä.

Jo tuolloin hän sanoi valtaan noustessaan poistavansa maasta siellä laittomasti olevat henkilöt.

– Me olemme hyökkäyksen kohteena, ja meidän täytyy päättäväisesti potkaista ulos ne ihmiset, joilla ei ole perustetta täällä oleskeluun, Salvini sanoi.

Sisäministerinä ja varapääministerinä hän on aloittanut lupaustensa lunastamisen. Vastikään Salvini esti 629 siirtolaista kuljettaneen SOS Méditerranée -kansalaisjärjestön Aquarius-aluksen pääsyn Italian satamiin. Vain hieman myöhemmin hän esti kahden saksalaisen aluksen, Sea-Eye -järjestön Seefuchsin sekä Mission Lifeline -järjestön Lifelinen pääsyn Italian satamiin.

Salvini ei aio hyväksyä ihmissalakuljetusbisnestä, ja siksi siirtolaisia Afrikan rannikolta Eurooppaan kuljettavien kansalaisjärjestöjen alusten täytyy hänen mukaansa etsiä muita satamia Italian ulkopuolelta.

Lega kannatuskyselyn kärkeen

Nyt Italian kansa palkitsee Salvinin toimet.

Maahanmuutto- ja eurokriittinen sekä eliitinvastainen Lega-puolue nousi SWG-tutkimusyhtiön kannatuskyselyssä kärkeen ohi Viiden tähden liikkeen.

Jos vaalit pidettäisiin nyt, Salvinin Legaa kannattaisi 29,2 prosenttia ja Di Maion Viiden tähden liikettä 29 prosenttia italialaisista. Edellisestä kannatuskyselystä Legan kannatus on noussut 2,2 prosenttiyksikköä.

Keväällä pidetyissä parlamenttivaaleissa Legan kannatus oli 17,4 prosenttia.

 

  • 584
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset