Eurooppa Politiikka

Itävallan hallitus: Eläkeläisille enemmän kuin pakolaisille

Kuva Pixabay.
Itävallan hallituksen mukaan eläkeläisten tulee saada paremmat sosiaaliedut kuin pakolaisten. Lakimuutos on tarkoitus saada kommentoitavaksi  kesäkuun alkuun mennessä.

Kronen Zeitungin mukaan Itävallan hallitus kertoi tiistaina tulevista uudistuksista, joita koskevien lakimuutosten on tarkoitus lähteä kommentoitavaksi ennen kesää. Yksi merkittävimmistä uudistuksista koskee sosiaaliturvajärjestelmää.

Varaliittokansleri ja FPÖ:n puheenjohtaja Heinz-Christian Strache painotti, että hallitus haluaa toteuttaa oikeudenmukaisuuden periaatetta ja vähentää ”sosiaaliturvajärjestelmään kohdistuvaa painetta”.

– Tällä hetkellä tilanne on se, että pakolaiset saavat enemmän kuin eläkeläiset, me muutamme sen nyt, liittokansleri Sebastian Kurz (ÖVP) sanoi

Kurz huomautti vähimmäistoimeentulon aiheuttamista kustannuksista.

– Tässä meillä on miljardin suuruiset vuosittaiset kustannukset. Vuoden 2012 jälkeen nämä menot ovat kasvaneet yli 60 prosenttia – pääasiassa uusien maahantulijoiden vuoksi, jotka muuttavat sisään sosiaaliturvajärjestelmäämme, liittokansleri totesi.

Nykytilanne on epäreilu

Nykytilanne, jossa pakolaisperheet saavat enemmän kuin itävaltalaiset eläkeläiset, on liittokanslerin mielestä epäreilu.

– Ihmiset jotka eivät koskaan ole tuottaneet järjestelmäämme mitään saavat enemmän kuin ihmiset, jotka ovat tehneet töitä ja maksaneet [veroja] vuosikausia, liittokansleri Kurz sanoi.

Varaliittokansleri Strachen mukaan hallitus haluaa nyt toteuttaa ”oikeudenmukaisuuden periaatetta”.

– Maailmalla on selvästi levinnyt käsitys, että tässä kauniissa maassa voi elää tekemättä työtä, varaliittokansleri Strache sanoi.

Uusi lakialoite lähtee kommentoitavaksi kesäkuun alussa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa