Eurooppa Politiikka

Itävallan hallitus leikkaa perusturvaa ja antaa lisää työssäkäyville

Kuva Pixabay.
Itävallan hallitus haluaa tehdä työn tekemisen kannattavaksi.

Itävallan yleisradio ORF:n journalisti Tarek Leitner esitti lähetyksessään esimerkin, miten tukiviidakko on kierouttanut yhteiskuntaa.

Jos työssä käyvä kolmen lapsen perheen isä ansaitsee työssään 1 500 euroa nettona kuukaudessa, perhe saa kahden kuukauden lomarahojen lisäksi perheapua, ja näin keskiansiot nousevat 2 500 euroon kuukaudessa. Perustoimeentulotukea nauttiva vastaava perhe saa käyttöönsä 2 600 euroa kuussa.

Itävallan hallituksen pikavastaus

Itävallan hallitus otti esimerkistä vaarin ja tekee muutoksia perustoimeentulotasoon. Liittokansleri Sebastian Kurz kertoi medialle, että tähän epäkohtaan puututaan pikaisesti. Kurzin hallituksen ehdotuksessa työssä käyvän perheen tuloihin lisätään noin 200 euroa ja vastaavasti perustoimeentulolla elävän perheen saldo laskee 2 200 euron tasolle.

– Olen henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että ne ihmiset, jotka tekevät töitä tulee myös ansaita enemmän, kuin niiden jotka eivät töitä tee, kertoo Kurz.

Kurzin mukaan ”ne jotka käyvät töissä eivät saa tuntea itseään tyhmiksi”, ja myös maata kohdanneen pakolaisvirran vuoksi uudistukset ovat välttämättömiä.

– Meitä on kohdannut massiivinen vaellus joka käy rasitteeksi yhteiskunnan perustoimeentulolle, ja nämä reformit ovat väistämättömiä, lopetti Kurz perustelunsa.

Lähde: Krone

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa