Eurooppa Maahanmuutto

Itävallan hallitus valmistautuu siirtolaisvyöryyn

Kuva Pixabay.
Itävallan hallitus valmistautuu siirtolaisvyöryyn. Hallituksen ministereistä koostuva työryhmä valtuutetaan hallinnoimaan maahantuloa hätätilanteessa ja ulkomaalais- ja rajavalvontayksikkö saa valtuudet toimia myös maan sisällä.

Itävalta ei tyydy vain odottelemaan Balkanilta uhkaavaa siirtolaisvyöryä.

Maan hallitus on päättänyt perustaa erityisen ministereistä koostuvat valtuuskunnan, jolla on valtuudet tehdä välittömiä maahantuloa koskevia päätöksiä hätätilanteessa. Valtuuskuntaa johtaa sisäministeri Herbert Kickl (FPÖ) ja siihen kuuluvat liittokansleri Sebastian Kurz (ÖVP), varaliittokansleri Heinz-Christian Strache (FPÖ), ulko- ja integraatioministeri Karin Kneissl (FPÖ), puolustusministeri Mario Kunasek (FPÖ) sekä liikenneministeri Norbert Hofer (FPÖ).

Lisäksi hallitus laajentaa rajavalvontaa varten perustetun ulkomaalais- ja rajavalvontayksikön, Puman, toiminta-aluetta raja-alueiden lisäksi myös maan sisälle. Puma saa valtuudet suorittaa ulkomaalaisvalvontaa erilaisissa majoitustiloissa tai muissa paikoissa, joissa voidaan olettaa olevan syytä tarkastaa maassa oleskelun laillisuus tai työlupien olemassaolo.

Itävallan hallituksen tiedote

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit