Eurooppa Politiikka

Itävallan Kurz: Pakolaisten taakanjako ei tule toimimaan

Sebastian Kurz. Kuva EU2017EE / Flickr / CC BY 2.0
Saksan kansleri Angela Merkel ja Itävallan kansleri Sebastian Kurz tapasivat Berliinissä. Itävallan uusi kansleri on ilmoittanut suoraan ajatuksensa EU-pakolaispolitiikkaa kohtaan.

Sebastian Kurzin mielestä on turha puhua kiintiöistä, koska keskustelu EU-ulkorajojen suojelusta toisi paremman tuloksen. Samalla Kurz ilmaisi helpottuneisuutensa ja kiitoksensa pakolaismäärien laskusta Balkanin ja Italian kohdalla.

Itävallan uusi kansleri teki Berliinin matkallaan hartiavoimin töitä ulkopoliittisen roolinsa eteen. Frankfurter Allgemeinen Zeitung-lehdelle antamassaan haastattelussa kansleri kertoi kannattavansa huomion siirtämistä EU-rajavalvontaan.

Meidän tulee keskittyä EU-rajojen kunnolliseen suojaamiseen, eikä pelkästään pakolaisten jakoon EU:n sisällä, sanoi Kurz.

Euroopan unionin ei tule hänen mukaansa kinastella vuonna 2015 tehdystä päätöksestä jakaa 160 000 pakolaista ympäri unionia. Taakanjakoa Kurz kritisoi vahvasti.

Vaikka taakanjako toimisi – mitä se ei tee – tällä voitettaisiin vain hieman aikaa. Jos pakolaiset siirretään vasten tahtoaan vastentahtoiseen Puolaan, tulevat he siirtymään muutaman vuoden sisällä Saksaan tai Itävaltaan avoimien EU-rajojen yli, hän sanoi.

Kurzin mielestä on ”erittäin epäoikeudenmukaista”, että ihmissalakuljettajat saavat päättää keitä lopulta saa oikeiden matkata Eurooppaan.

Ne joilla on rahaa maksaa salakuljetus pääsevät laittomasti Eurooppaan. Ne joilla ei ole rahaa jäävät yksin sota-alueelle tai muualle oman onnensa nojaan, sanoi Kurz.

Tämä ei voi olla EU:n malli, hän lisäsi.

Lähde: Die Welt

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit