Eurooppa Maahanmuutto

Itävallan liittokansleri: Jokaisella maalla on oikeus kieltäytyä siirtolaisista

Sebastian Kurz. Kuva EU2017EE / Flickr / CC BY 2.0
Itävallan liittokanslerin Sebastian Kurzin mukaan jokaisella maalla tulee olla oikeus valita, millaisia ihmisiä ottaa sisään.

Itävallan yleisradion ORF2:n haastattelussa liittokansleri Sebastian Kurz sanoi, että siirtolaisia tulee auttaa paikallisesti heidän kotimaissaan ja että jokaisella maalla on oikeus kieltäytyä ottamasta vastaan siirtolaisia.

– Mielestäni jokaisen maan tulisi itse päättää, paljonko ja millaisia ihmisiä ottaa vastaan, Kurz sanoi ja jatkoi: – Tällöin voidaan esimerkiksi valikoida perheitä pelkästään nuorten miesten sijaan.

Kurz pitää myös mahdottomana ajatusta, että jokainen vainoa kohtaava voisi hakea turvapaikkaa Euroopan unionin alueelta. Siirtolaisten pakkosiirtoja EU-maihin hän pitää toimimattomana ajatuksena.

– Jos siirtolainen siirretään vaikkapa Puolaan tai Unkariin, kuinka kauan hän pysyy siellä? Hän pysyy siellä vain niin kauan kuin on pakko  ja ostaa sitten junalipun matkustaakseen haluamaansa kohdemaahan, Kurz totesi.

Kurz kertoo Itävallan pyrkivän toimimaan roolimallina muille EU-maille. Hänen mukaansa joskus tarvitaan edelläkävijää ja hän toivoo muiden EU-maiden seuraavan perässä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa