Eurooppa Politiikka

Itävallan muslimit vaativat suurmoskeijaa jokaiseen osavaltioon

Kuva Shutterstock.

Itävallan islamilainen yhteisö IGGÖ vaatii suurmoskeijaa maan jokaiseen osavaltioon. Minareetit eivät kuitenkaan olisi välttämättömiä.

Itävallassa on kaikkiaan yhdeksän osavaltiota. Itävallan islamilaisen yhteisön IGGÖ:n johtaja Ümit Vural vaatii suurmoskeijaa jokaiseen osavaltioon, kertoo Kronen Zeitung. IGGÖ:n edellinen johtaja Anas Schakfeh esitti saman kohua aiheuttaneen vaatimuksen jo vuonna 2010, mutta Vural ei näe edeltäjänsä tavoin minareetteja välttämättömiksi uusiin suurmoskeijoihin.

– Niistä voi tehdä moderneja ja yleisölle soveltuvia, Vural sanoo.

Vural vertaa moskeijoita toisiin uskonnollisiin rakennuksiin Itävallassa.

– Jos vierailee jonkin osavaltion uskonnollisessa yhteisössä, siellä on kirkko tai synagoga. Siinä ei ole mitään pahaa, että meillä olisi oma moskeija, Vural huomauttaa.

Sen sijaan, että osavaltioihin rakennettaisiin useita pienempiä moskeijoita, Vural haluaa jokaiseen osavaltioon ”arvokkaan suurmoskeijan”.

Vural kertoi myös lähiaikoina vievänsä päätökseen tekeillä olevan oikeuskanteen, joka on suunnattu Itävallassa toukokuussa voimaan astunutta peruskoulujen päähuivikieltoa vastaan.  Kanteen valmistelu alkaa olemaan loppusuoralla, ja Vural odottaa asian etenevän perustuslakitoumioistuimeen marras-joulukuun vaihteessa.

Vuralin mukaan päähuivikielto johtaa muslimityttöjen eriytymiseen ja syrjintään. Hänen mukaansa päähuivikielto toimii lasten etua vastaan.

Korjattu käännösvirhe viimeisestä kappaleesta 17.11 klo 22:15

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa