Eurooppa Maahanmuutto

Itävallan liittokansleri haluaa kieltää Välimerellä pelastustoimia suorittavien kansalaisjärjestöjen pääsyn Euroopan satamiin

Sebastian Kurz. Kuva EU2017EE / Flickr / CC BY 2.0
Italian ja Maltan suljettua satamansa Välimerellä toimivilta kansalaisjärjestöjen pelastusaluksilta myös EU:n puheenjohtajamaana toimivan Itävallan liittokansleri kertoo, ettei pidä suotavana, että Afrikan rannikolta tulevat kansalaisjärjestöjen alukset tyhjentävät pakolaislastinsa Euroopan satamiin.

Italian pääministeri Matteo Salvini on pitkään kannattanut ajatusta, jonka mukaan pakolaiset palautetaan lähtösatamaansa.

EU ja YK pitävät tätä ajatusta kestämättömänä, koska Libyaan ei ole muodostunut vakiintuneita yhteiskuntarakenteita kansannousun jälkeen. Italian liikenneministeri Danilo Toninelli on puolestaan kehottanut EU:a perustamaan oman sataman pakolaisille.

Itävallan Kurz: ”Ei kansalaisjärjestöjen aluksia Euroopan satamiin”

Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz keskusteli sunnuntaina puhelimitse Maltan pääministerin Joseph Muscatin kanssa. Miehet olivat samaa mieltä siitä, että kansalaisjärjestöjen laivat tulisi pysäyttää EU:n ulkorajalla ja pakolaiset tulisi lähettää takaisin lähtömaahan.

– Meillä on yhteinen mielipide siitä, ettei kansalaisjärjestöjen laivoja tule päästää Euroopan satamiin, kerrotaan kanslerintoimistosta.

Lähde: Österreich

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa