Eurooppa Politiikka

Itävallan puolustusministeri vaatii sotilasvoimia turvaamaan EU:n ulkorajat

Kuvituskuva. Kuva 7th Army Joint Multinational Training Command from Grafenwoehr / Wikimedia Commons / CC BY 2.0
Itävallan puolustusministeri  vaatii sotilasvoimien käyttöä Euroopan unionin ulkorajojen turvaamisessa.

Österreich-lehti kertoo, että Itävallan puolustusministeri Mario Kunasek (FPÖ) haluaa EU:n rajavalvontaviranomaisen Frontexin tehtäviä muutettavaksi siten, että rajavalvontaa suorittava poliisi ja sotilasvoimat voidaan mobilisoida rajavalvontatehtäviin.

Kunasek sanoo, että Itävalta tulee ajamaan tätä tavoitetta heinäkuun alussa alkavalla vuoden loppuun saakka kestävällä EU:n puheenjohtajuuskaudellaan, ja maa tulee tekemään ehdotuksen EU:n puolustusministerien kokouksessa elokuussa Wienissä.

Sotilasvoimat tulisivat toimimaan siviilihallinnon alaisena ja avustamaan rajavalvontaviranomaisia logistiikassa, tiedustelussa ja aseistuksen kanssa. Itävallan tavoitteena on ehdotuksen kautta turvata EU:n ulkorajat, taistella ihmissalakuljetusta vastaan sekä tuhota salakuljettajien bisness.

Kunasekin mukaan rajapoliisi ja sotilasvoimat tulisivat toimimaan yhteistyössä Balkanin valtioiden sekä Kreikan ja Italian kanssa, mutta ehdotuksen mukaan Euroopan rajavalvontajoukkoja mobilisoitaisiin myös Afrikkaan.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa