Eurooppa Politiikka

Itävallan puolustusministeri vaatii sotilasvoimia turvaamaan EU:n ulkorajat

Kuvituskuva. Kuva 7th Army Joint Multinational Training Command from Grafenwoehr / Wikimedia Commons / CC BY 2.0
Itävallan puolustusministeri  vaatii sotilasvoimien käyttöä Euroopan unionin ulkorajojen turvaamisessa.

Österreich-lehti kertoo, että Itävallan puolustusministeri Mario Kunasek (FPÖ) haluaa EU:n rajavalvontaviranomaisen Frontexin tehtäviä muutettavaksi siten, että rajavalvontaa suorittava poliisi ja sotilasvoimat voidaan mobilisoida rajavalvontatehtäviin.

Kunasek sanoo, että Itävalta tulee ajamaan tätä tavoitetta heinäkuun alussa alkavalla vuoden loppuun saakka kestävällä EU:n puheenjohtajuuskaudellaan, ja maa tulee tekemään ehdotuksen EU:n puolustusministerien kokouksessa elokuussa Wienissä.

Sotilasvoimat tulisivat toimimaan siviilihallinnon alaisena ja avustamaan rajavalvontaviranomaisia logistiikassa, tiedustelussa ja aseistuksen kanssa. Itävallan tavoitteena on ehdotuksen kautta turvata EU:n ulkorajat, taistella ihmissalakuljetusta vastaan sekä tuhota salakuljettajien bisness.

Kunasekin mukaan rajapoliisi ja sotilasvoimat tulisivat toimimaan yhteistyössä Balkanin valtioiden sekä Kreikan ja Italian kanssa, mutta ehdotuksen mukaan Euroopan rajavalvontajoukkoja mobilisoitaisiin myös Afrikkaan.

  • 561
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset