Eurooppa Maahanmuutto

Itävallan sisäministeri: ”Ei suojaa kaikille maailman rikollisille”

Herbert Kickl. Kuva Michael Lucan / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Itävallan sisäministeri ei halua antaa suojaa ulkomaalaisille rikollisille toisin kuin EU-komission moraaliposeeraajakerho pyrkii tekemään.

Suomessa valtiovalta ja muut poliittiset puolueet kuin perussuomalaiset vaikenevat kiintiöpakolaisina ja turvapaikanhakijoina maahan tulleiden miesten tekemistä järkyttävistä seksuaalirikoksista. Jopa oikeusministeriö kokee tärkeämmäksi ”vihapuheen” vastaisen kampanjoinnin kuin lainsäädännön kehittämisen ehkäisemään ulkomaalaisten rikollisuutta.

Itävallassa, jota on viime aikoina kurittanut maahanmuuttajien aikaansaama murha-aalto,  tilanne on pitkälti vastaava: muut puolueet kuin kansallismielinen Itävallan Vapauspuolue (FPÖ) ja konservatiivipuolue Itävallan Kansanpuolue (ÖVP) ovat hiljaa.

Itävallan sisäministeri Herbert Kickl (FPÖ) ei vaikene, kertoo Kronen Zeitung.

– Sanon tämän selkeästi: sisäministerinä koen olevani vastuussa oman kansani turvallisuudesta ja suojelemisesta, enkä kaikkien maailman rikollisten, jotka luikertelevat sisään turvapaikka tekosyynään, sisäministeri Kickl sanoi.

Sisäministeri Kicklin mukaan Itävalta ei tule enää ottamaan vastaan turvapaikkahakemuksia henkilöiltä, joilla on maahantulokielto, kuten tapahtui Dornbirnissä sosiaalivirkailijan tappaneen turkkilaisen turvapaikanhakijan tapauksessa.

– Kukaan ei ymmärrä sitä, että eurooppalaiset lait nykyisin sallivat tällaiset tapaukset, sisäministeri huomautti.

EU:n moraaliposeeraajakerho suojelee rikollisia

Kickl haluaa nyt EU-määräyksiä muutettavaksi ja pitää EU-komissiota syyllisenä tilanteeseen.

– Olen tyrmistynyt siitä, kuinka vähän EU-komission jäsenet ovat tietoisia ongelmasta. Luulen, että voidaan sanoa heidän kuuluvan moraaliposeeraajakerhoon, jonka äärimmäisenä tavoitteena on hyökkääjien suojeleminen, ei uhrien, sisäministeri Kickl painotti.

Itävallan sisäministeri Kickl arvelee, että tämän nykyisen suuntauksen muuttamiseen on erittäin hyvät mahdollisuudet tulevissa EU-parlamenttivaaleissa toukokuussa.

  • 1.2K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset