Eurooppa Maahanmuutto

Itävallan sisäministeri: ”Järjestelmä on täynnä” – 90% maahanmuuttajista sosiaaliturvan varassa

Wolfgang Sobotka heinäkuussa 2016. Kuva Wikimedia Commons.
Itävallan sisäministeri on täysin eri mieltä Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa, jonka mukaan Eurooppa kestää kaksinkertaisen määrän turvapaikanhakijoita nykyiseen verrattuna.

Itävallan sisäministerin, Wolfgang Sobotkan mukaan ”järjestelmä on täynnä”, sillä 90 prosenttia turvapaikanhakijoista elää sosiaaliturvan varassa. Asiasta kertoo itävaltalainen Kronen Zeitung.

Itävalta on kantanut suurimman kuorman vuosien 2014 ja 2017 välisenä aikana. Järjestelmämme yksinkertaisesti on ylikuormitettu, sisäministeri sanoi Heute.at:n haastattelussa

Hän ei allekirjoita Angela Merkelin lausuntoa, jonka mukaan EU kestäisi kaksinkertaisen määrän turvapaikanhakijoita.

Hyvin yksinkertaista. Kun katsotaan turvapaikanhakijoiden tilannetta, voidaan todeta, että 90 prosenttia elää sosiaaliturvan varassa, Sobotka totesi.

Itävallan rajojen suojaaminen on tärkeää, sillä Balkanin reitti on edelleen aktiivinen.

Oli aikoja, jolloin turvapaikanhakijoita saapui 15 000 päivässä. Nykyisin tulijoita on keskimäärin 30 päivässä, sisäministeri muistutti.

Mustameren kautta on kuitenkin avautumassa uusi reitti Turkista Balkanille, ja Italia on edelleen pääasiallinen huolenaihe.

Italiassa on 200 000 siirtolaista ja Balkanilla 60 000 – 70 000, Sobotka totesi.

Hänen mielestään on erittäin tärkeää, että Eurooppaan laittomasti ihmisiä tuovia kohtaan asetetaan jatkuvasti painetta – muutoin ihmissalakuljettajille annettaisiin vääränlainen signaali.

Niin kauan kuin Välimeren reitti on auki, meidän täytyy käyttää kaikki mahdollisuudet rajojemme suojaamiseksi. Meidän tulee järjestää rajavalvonta siten, että tiedämme, keitä tänne tulee, sisäministeri sanoi.

Sisäministeri Sobotka haluaa maahan turvallisuuspoliisiverkoston, sekä palauttaa nykyistä säännöllisemmin maasta usein poistuvat, oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat.

Itävalta peruu jo nykyisin turvapaikan, jos turvapaikan saanut esimerkiksi lomailee kotimaassaan, mistä on paennut vainoa

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit