Eurooppa Rikos

Itävallan sisäministeri: siirtolaisiin kohdistuvat rikosepäilyt yli kaksinkertaistuneet kahdessa vuodessa

Wolfgang Sobotka heinäkuussa 2016. Kuva Wikimedia Commons.

Sisäministeri Wolfgang Sobotkan mukaan vuonna 2016 Itävallassa rekisteröitiin kaikkiaan 22.000 rikosilmoitusta siirtolaisista – luku on merkittävästi suurempi kuin vuonna 2015.
Sisäministeri kertoi siirtolaisten suorittamien tilastoitujen rikoksien määrän nousseen jyrkästi vuoden 2014 jälkeen, mikä on aiheuttanut runsaasti liikehdintää sosiaalisessa mediassa.

”Vuonna 2014 meillä oli käsissämme 10.400 rikoksesta epäiltyä turvapaikanhakijaa, vuonna 2015 14.000, ja vuonna 2016 kokonaista 22.000,” hän sanoi Itävallan TV-kanava ZiB 2:n haastattelussa. Sobotka myös antoi täyden tukensa turvapaikkahakemusten vuosittaiselle ylärajalle, Kronen Zeitung kertoo.

Sobotka ilmoitti joulukuussa, tultuaan haastetuksi siirtolaiskriittisen Itävallan Vapauspuolueen (Freiheitliche Partei Österreichs, FPÖ) taholta, että siirtolaisten suorittamien seksuaalirikosten määrä oli kohonnut 133 prosenttia vuonna 2016.

Sobotka sivusi myös turvapaikanhakijoiden työllistymistä ja sanoi, että ainakin 90:llä prosentilla heistä ei ole tällä hetkellä työllistymismahdollisuuksia, joten he ovat näin ollen sosiaaliturvan varassa.

Työllistyminen on tärkeä osa integroitumisprosessia, Sobotka painotti ja jatkoi, että integroituminen voi toimia oikeasti vain ”jos ihmisille on tarjota töitä”.

Sobotkan puolue, Itävallan Kansanpuolue (Österreichs Volkspartei, ÖVP) on ehdottanut, että nykyistä vuosittain maahan otettavien siirtolaisten ylärajaa laskettaisiin 17.000:ään. Kysyttäessä, mitä hallitus tekisi ylärajan ylittäville siirtolaisille, Sobotka sanoi, että monet heistä majoitettaisiin rajan tai lentokenttien tuntumassa sijaitseviin vastaanottokeskuksiin.

Sobotka huomautti, että Itävalta on ollut menestyksellisempi karkotusten täytäntöönpanossa kuin monet muut Euroopan unionin (EU) jäsenmaat, ja mainitsi että maasta on tullut ”Euroopan kotiuttamismestari.” Hänen mukaansa Itävalta on tarjonnut eniten apua takaisin kotimaihinsa lähetettäville siirtolaisille.

Erityisesti Saksalla on ollut ongelmia laittomien siirtolaisten ja hylätyn turvapaikkapäätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden karkotuksissa alueille kuten Pohjois-Afrikka ja Afganistan. Saksan hallitus on ilmoittanut uudesta aloitteesta, jonka mukaan afgaanisiirtolaiset lennätettäisiin kotimaahansa, mutta ensimmäinen konkreettinen toimenpideyritys sai aikaan laajoja mielenosoituksia Frankfurtin lentokentällä.

Sisäministeri sanoi myös, että monet turvapaikanhakijat tultaisiin todennäköisesti palauttamaan Kreikkaan. Hän kertoi, että ei odota enää laajaa siirtolaisvirtaa Balkanin reitin kautta, sillä se on suurelta osin suljettu.

Kuitenkin tuhannet laittomat siirtolaiset käyttävät vielä Balkanin reittiä joka vuosi, ja Unkari on varoittanut, että laittomien siirtolaisten määrät voivat kasvaa, elleivät Euroopan maat lakkaa rohkaisemasta laittomaan siirtolaisuuteen.

EU on ilmoittanut, että Saksassa ja muualla Euroopassa oleskelevia turvapaikanhakijoita voitaisiin alkaa palauttamaan Kreikkaan maaliskuusta 2017 alkaen. Järjestöt kuten Amnesty International arvostelevat jyrkästi palauttamista, koska heidän mielestään ”Euroopan komissiolta on hurskastelevaa antaa ymmärtää, että vain Kreikkaa voitaisiin syyttää kauheista oloista, kun ylikansoitettu ja turvaton ilmapiiri Kreikan saarilla on suurelta osin seurausta EU-Turkki -sopimuksesta”.

Breitbart

  • 72
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset