Eurooppa Maahanmuutto

Itävallan sisäministeri turvapaikkajärjestelmästä: ”Avustusjärjestöt ajavat omia etujaan”

Herbert Kickl. Kuva Michael Lucan / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Itävallan sisäministeri Herbert Kickl sanoo OE24–julkaisulle antamassaan haastattelussa, että aidat pakolaiskeskusten ympärillä ovat ”ymmärrettäviä”, ja avustusjärjestöiltä hän ottaisi pois mahdollisuuden vaikuttaa turvapaikkapäätöksiin.

Itävallan sisäministeri Herbert Kickl (FPÖ) kertoo, ettei pidä Drasenhofenissa sijaitsevan pakolaiskeskuksen ympärillä olevasta aidasta ja vartijoista noussutta kohua ymmärrettävänä. Hänen mielestään vasemmiston aita–sanasta noussut ”allergiaa muistuttava häly” on turhauttavaa.

Ministerin mielestä aidassa portteineen ei ole mitään paheksuttavaa, koska ”portista pääsee kulkemaan”, ja maaseudulla jokaisella tontilla on jonkunlainen aita. Kicklin mielestä sekään, että keskuksessa on päiväohjelma ulkoiluineen ja ruokailuineen, ei ole huolestuttavaa. Päiväohjelma varmistaa, että nuorista koostuvassa joukossa ei keskitytä pahantekoon.

Avustusjärjestöillä on turvapaikkaprosessissa liiketaloudellinen intressi

Ministerin mielestä avustusjärjestöjen vaikutusta turvapaikkahakemusten käsittelyssä tulisi vähentää, koska näillä järjestöillä on asiassa ”liiketaloudellinen intressi”.

Avustusjärjestöt avustavat turvapaikanhakijoita muun muassa lakiasioissa. Tätä vaikutusta vähentääkseen on Itävallan hallitus päättänyt ottaa turvapaikkaprosessin kokonaan omiin käsiinsä, ja jatkossa turvapaikkapäätöksiin voivat vaikuttaa ainoastaan valtiolliset toimijat. Kicklin mielestä avustusjärjestöjä, jotka hoitavat turvapaikanhakijan kotouttamisen järjestelyä, ei voida katsoa ”riippumattomaksi toimijaksi”.

Kicklin mukaan vasemmiston syytökset ”turvapaikanhakijoiden oikeuksien rajoittamisesta” on turhaa populismia, koska kaikki toimii EU–määräysten rajoissa. Kicklin mukaan ei ole järkevää, että valtio tukee prosessia maksamalla asianajajien palkkioita kertaalleen hylättyjen hakemusten uudelleen käsittelyssä.

– Joka haluaa valittaa, maksakoon itse asianajajansa, Kickl summaa.

Lähde: OE24

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa