Eurooppa Maahanmuutto

Itävallan sisäministeri varoittaa Brysseliä uudesta massiivisesta siirtolaiskriisistä – Itävalta on valmis ryhtymään kaikkiin vaadittaviin toimenpiteisiin

Herbert Kickl. Kuva Shutterstock.

Itävallan sisäministeri Herbert Kickl varoittaa Brysseliä itäisen Välimeren ja Balkanin siirtolaisreitin kautta Eurooppaa uhkaavasta laajamittaisesta siirtolaiskriisistä. Kicklin mukaan Itävalta on valmis kaikkiin vaadittaviin toimenpiteisiin laittoman siirtolaisuuden estämiseksi.

Itävallan sisäministeri Herbert Kickl (FPÖ) varoittaa Brysseliä uudesta siirtolaiskriisistä, kertoo Kronen Zeitung. Sisäministerin erityisesti EU-komissaareille Dimitris Avramopoulos, Johannes Hahn ja Günther Öttinger lähettämä kirje kertoo, että EU:n lainvalvontayksikkö Europolin mukaan Turkista saattaa alkaa Eurooppaa kohti laajamittainen liikehdintä sekä itäisen Välimeren että Balkanin siirtolaisreitin kautta kuten vuosina 2015 ja 2016.

Kicklin mukaan Bosnia-Hertsegovinassa ja Serbiassa on tällä hetkellä juuttuneena paikalleen yhteensä noin 5 000 siirtolaista ja Kreikassa arviolta 60 000. Lisäksi Lähi-idässä noin 5,6 miljoonaa syyrialaista siirtolaista on mahdollisesti valmiita lähtemään liikkeelle. Sisäministerin mukaan kaikki viittaa massiiviseen siirtolaisaaltoon, jos toimenpiteisiin ei ryhdytä pikaisesti.

Sisäministeri Kickl vaatii EU-komissaareja toimimaan nopeasti ja lähettämään selkeän viestin asianosaisille EU-jäsenmaille sovittamalla yhteen asiaan liittyvät valmiussuunnitelmat.

Kicklin mukaan Itävalta on valmis kaikkiin vaadittaviin toimenpiteisiin laittoman siirtolaisuuden estämiseksi. Sisäministeri Kickl myös muistutti, että Länsi-Balkanin maiden ja Turkin tulee myös toimia velvoitteidensa mukaisesti.

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa