Eurooppa Maahanmuutto

Itävallan varaliittokansleri Strache: ”Siirtolaisuus ihmisoikeutena on absurdia”

Kuva Gregor Tatschl / Flickr / CC BY-SA 2.0
Itävallan varaliittokanslerin mukaan Itävalta ei allekirjoita Yhdistyneiden kansakuntien GCM-siirtolaisuussopimusta, koska maa haluaa säilyttää itsemääräämisoikeuden maahanmuuttoa koskevissa asioissa.

Itävallan varaliittokansleri Heinz-Christian Strache (FPÖ) antoi OE24–julkaisulle haastattelun YK:n GCM-siirtolaissopimukseen liittyen. Strache kertoo hallituksensa sopimuksesta kieltäytymisen syyksi ”Itävallan itsemääräämisoikeuden puolustamisen”. Hänen mukaansa sopimuksessa on osia, jotka ovat ristiriidassa hallitusohjelmassa sovittujen periaatteiden kanssa. Tähän lopputulokseen hallitus on Strachen mukaan tullut huolellisen sopimuksen tulkinnan ja pitkällisen harkinnan tuloksena.

Haastattelussa Strache kertoo, että suurimman huolen Itävallan hallitukselle sopimuksessa on aiheuttanut siirtolaisen ja pakolaisen eron hämärtäminen ja se, että siirtolaisuudesta ollaan tekemässä ihmisoikeutta. Sopimuksessa puhutaan myös laittoman siirtolaisuuden muuttamisesta lailliseksi, joka on herättänyt epäluuloa hallituksessa.

Lisäksi Strache kertoo ongelmaksi nähdyn maininnat ilmasto- sekä köyhyyssiirtolaisuudesta sekä siirtolaisten sosiaaliturvaoikeuksista. Myös joukkopalautusten kieltäminen herättää Strachen mukaan ajatuksia.

– Kaikki nämä ovat asioita, joita emme halua. Kyse on uusien oikeuksien ja oikeutuksien luomisesta siirtolaisille, emmekä halua sitä. Emme myöskään halua siirtolaisuudesta ihmisoikeutta, se on absurdia, Strache sanoi.

Itävalta ei ole yksin

Strache ei ole huolissaan maailman tai Euroopan reaktiosta. Hän ei näe, että Itävalta olisi ”tiellään yksin” vaan kertoo USA:n, Australian sekä EU-maista Unkarin jo ilmoittaneen etteivät allekirjoita sopimusta.

Lopuksi Strache kertoo ihailevansa Australian ”No way”–politiikkaa,  jollainen suojaisi myös Eurooppaa laittomilta siirtolaisilta. Hänen mukaansa tätä linjaa tukevat monet muutkin EU-maat, kuten Puola, Tanska sekä Italia, jotka harkitsevat YK:n GCM-siirtolaisuussopimuksesta irtautumista.

Lähde: OE24

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa