Eurooppa Maahanmuutto

Itävallan ja Tanskan ministerit keskustelivat Wienissä turvapaikanhakijoista

Itävallan parlamentti, Wien. Kuva Wikimedia Commons.

 Itävallan sisäministeri Wolfgang Sobotka ja Tanskan maahanmuutto- ja integraatioministeri Inger Støjberg tapasivat 30. marraskuuta Wienissä, missä he keskustelivat Itävallan suunnittelemasta erityisasetuksesta, jolla liittohallitus voi asettaa ylärajan maahan otettaville turvapaikanhakijoille. Støjberg oli kiinnostunut Itävallan mallista, josta Tanskassa myös aiotaan keskustella.

Wolfgang Sobotka
Wolfgang Sobotka

Vaikkakin Tanskaan tulee huomattavasti vähemmän turvapaikanhakijoita kuin Itävaltaan, näkee tanskalainen maahanmuutto- ja integraatioministeri Inger Støjberg itävaltalaisen mallin hyvänä. Maiden viranomaisten kokouksessa 30. marraskuuta Wienissä sovittiin myös säännöllisestä ja intensiivisestä yhteistoiminnasta maahanmuuttoasioissa, ja sovittiin lisäksi yhteistyöstä rikosten torjunnassa.

Inger Støjberg
Inger Støjberg

”Hallitsematon siirtolaisten vaellus, kuten vuonna 2015, ei voi eikä saa enää toistua,” sanoi sisäministeri Sobotka. ”Olen ministeri Støjbergin kanssa samaa mieltä siitä, että järjestelyt hätätilanteita varten ovat nyt kaikkein tärkeimpiä toimenpiteitä. Vastuuta ei voi myöhemmin paeta.”

Itävallan sisäministeriö

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa