Eurooppa Maahanmuutto

Itävallan varakansleri Strache: Turvapaikanhakijat kasarmeihin hakemuksen käsittelyn ajaksi

Heinz-Christian Strache. Kuva Gregor Tatschl / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0
Itävallan varakansleri haluaa turvapaikanhakijat parakkeihin hakemusten käsittelyn ajaksi. Myös turvapaikanhakijoiden ulkonaliikkumiskielto yöaikaan saattaa tulla kyseeseen.

Itävallan varakansleri, Itävallan vapauspuolueen (FPÖ) johtaja Heinz-Christian Strache haluaa ottaa käyttöön seitsemän wieniläistä vajaakäytössä olevaa parakkia, kertoo itävaltalainen Kronen Zeitung. Tarkoituksena on majoittaa parakkeihin turvapaikanhakijat ja siirtää vastuu heistä valtiolle.

Nykyään majoituksesta vastaavat usein kansalaisjärjestöt ja yksityiset toimijat, ja haluamme lopettaa tämän voitontavoittelun, sanoi Itävallan varakansleri.

Itävallan kansanpuolueen (ÖVP) ja Itävallan vapauspuolueen (FPÖ) hallitusohjelman mukaan turvapaikanhakijoita ei jatkossa enää majoiteta yksityismajoituksessa. Wienissä noin 13 000 turvapaikanhakijaa asuu yksityismajoituksessa.

Strachen mukaan myös turvapaikanhakijoiden ulkonaliikkumiskielto voi tulla kyseeseen.

On keskusteltu jo aiemmin, pitäisikö kaikkien palata illalla parakkeihin niin kauan kuin turvapaikkahakemus on käsiteltävänä, varakansleri Strache sanoi.

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit