Eurooppa Politiikka

Itävallan Vapauspuolueen poliitikko: Viktor Orbán oli ainoa joka toimi oikein suuren siirtolaiskriisin aikaan

Unkarin ja Slovenian vastaista rajaa vuonna 2015. Kuva Unkarin hallitus.
Georg Mayer, nationalistisen Itävallan Vapauspuolueen (FPÖ) edustaja EU-parlamentissa tuomitsee hyökkäyksen Unkarin pääministeriä Viktor Orbánia vastaan ja tukee Unkarin maahanmuuttopolitiikkaa.

Georg Mayerin mukaan vain Viktor Orbán on toiminut oikein estäessään siirtolaisvirran pääsyn maahansa, kertoo Magyar Hírlap. Mayer kuvailee europarlamentissa käydyn Unkaria koskevan keskustelun ”pelottavaksi”.

Georg Mayer. Kuva Erzherzog Johann / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

– Kaikki olivat Orbánia vastaan, mutta hän oli ainoa, joka toimi oikein. Vaikka vasemmisto ei ole EU-parlamentissa enemmistönä, silti he hallitsevat, EPP-ryhmä [Euroopan kansanpuolueen ryhmä, johon myös suomalainen Kokoomus kuuluu] ryntää heidän tuekseen. En ymmärrä, miksi – Mayer kuvaili tilannetta.

Viktor Orbán on sanonut, että EPP pyrkii maahanmuuttomyönteiseen koalitioon vasemmiston ja liberaalien kanssa europarlamenttivaalien jälkeen. Mayer on osittain samaa mieltä. EPP:ssä on tahoja, jotka tukevat ajatusta. Mayerin mukaan on kuitenkin maita – kuten Itävalta – joita hallitsevat konservatiivit.

– Ne ovat tiukasti hallitsematonta maahanmuuttoa vastaan. Tuulet ovat kääntymässä. Uskon, että liittolaismaiden eurokriittiset puolueet voivat muodostaa EU-parlamentin toiseksi tai kolmanneksi suurimman ryhmän, Mayer huomautti.

Unkarin pääministeri on sanonut olevansa halukas tekemään yhteistyötä kaikkien hallintojen kanssa, jotka haluavat suojata rajojaan. Mayer näkee Orbánin kuvaileman liittouman mahdolliseksi.

– Varmasti. Viktor Orbán tulee ennemmin tai myöhemmin päättämään, jatkaako EPP:ssä vai valitako jokin toinen tie.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit