Eurooppa Rikos

Itävallassa 10-vuotiaan pojan raiskanneelle pakolaiselle 7 vuoden tuomio

Kuva Pixabay.

Wienissä uimahallissa 10-vuotiaan Goran-pojan raiskanneen irakilaisen pakolaisen tuomiota on lopulta korotettu 6:sta vuodesta 7:ään vuoteen vankeutta.Itävallan korkein oikeus kumosi lokakuussa edellisen 6 vuoden tuomion puolustusasianajajan väitettyä valituksessa, että alempi oikeusaste ei ollut pystynyt osoittamaan, että pikkupoika olisi sanonut raiskaustilanteessa ”ei”.

Hyökkääjä, 21-vuotias irakilainen pakolainen Amir A. oli käymässä Wienin Theresienbadin uimahallissa joulukuussa 2015. Altaalta hän raahasi 10-vuotiaan koulupojan pukuhuoneeseen, lukitsi oven ja väkivaltaisesti käytti pikkupoikaa hyväkseen, jättäen pojan teon jälkeen lojumaan pukuhuoneeseen.

Goran-poika on asunut Itävallassa serbialaisen äitinsä koko ikänsä.

Raiskauksen jälkeen irakilainen Amir A. palasi uima-altaalle pitäen hauskaa, kunnes poliisi vangitsi hänet. 10-vuotias pikkupoika oli kertonut uimahallin vartijalle, että hänen kimppuunsa oli hyökätty, jolloin vartija soitti poliisin paikalle. Pikkupoika vietiin paikalliseen lastensairaalaan.

Amir A., entinen Irakissa työskennellyt taksinkuljettaja, oli yhä uimapuvussa, kun hänet laitettiin käsirautoihin. Hän tunnusti raiskauksen kertoen, että ei nähnyt siinä mitään väärää, koska kyseessä oli seksuaalinen hätätila. Hän sanoi, että ei ollut saanut seksiä neljään kuukauteen.

Hänet todettiin syylliseksi vakavaan seksuaaliseen ahdisteluun ja alaikäisen raiskaukseen.

Oikeus määräsi uhrille, Goranille, 5.000€ korvauksena tilapäisestä haitasta. Pikkupoika kärsii yhä massiivisesta post-traumaattisesta stressihäiriöstä.

Tuomiosta voi vielä valittaa.

The Local.at

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit