Eurooppa Rikos

Itävallassa ammuttu puukkohyökkääjä oli ”erittäin uskonnollinen mies”

Kuvituskuva. Kuva Pixabay.
Itävallassa sotilaan ampuman puukkohyökkääjän menneisyydestä alkaa tihkua tietoja. Iranin suurlähettilään asunnon edessä tapahtunutta tekoa epäillään terroristiseksi hyökkäykseksi poliisin saamien tietojen perusteella.

Tekijä, Mohamed El M. oli 26-vuotias Egyptistä Itävaltaan muuttaneen perheen poika, joka asui äitinsä kanssa ja oli erittäin uskonnollinen mies.

Miehen Facebook-profiilissa jakamien asioiden pääaihe oli uskonto, ja joukossa on salafististen saarnaajien, kuten saksalaisen Pierre Vogelin puheista kerättyjä lainauksia ja puheita.

Lisäksi hänen Facebook-profiilistaan on löytynyt linkkejä terroristiseksi propagandasivustoksi luokitellulle Ansarul Aseer Original – sivustolle, jossa vaaditaan mm. vihasaarnaaja Ebu Tejman alias Mirsad Omerovicin vapauttamista.

Tekijä käynyt islamistista koulua ja oli tarkkailulistalla

Tekijä on aiemman kertomansa mukaan käynyt islamistista koulua. Tekijällä oli myös oma passi mukanaan teon aikana. Tämä kertoo poliisin mukaan, ettei kyseessä ole akuutti psykoottinen mielenhäiriö, vaan tekijä oli tietoinen teostaan ja suunnitellut sen etukäteen.

Itävallan salaisen palvelun tietolähteen mukaan mies oli tarkkailtavien listalla ja luokiteltu psyykkisesti tasapainottomaksi ja väkivaltaiseksi mieheksi, jota vastaan on tehty rikosilmoituksia jo perhepiiristä alkaen. Tekijän äiti oli tehnyt miestä vastaan rikosilmoituksen ja heittänyt tämän ulos asunnostaan.

Lähde: OE24

  • 206
    Shares