Eurooppa Politiikka

Itävallassa mummot taistelevat oikeistoa vastaan – VIDEOT

Kuvakaappaus OgR:n Youtube-videolta.
Itävallan liberaalien hävittyä vaikutusvaltansa ja uuden konservatiivihallituksen käytyä taistoon laitonta maahanmuuttoa vastaan on poliittisten vastustajien ollut pakko keksiä uusia keinoja huomion herättämiselle.

Uusin trendi liberaalimaailman pelastamiseksi on ”Mummot vastaan oikeistoa”  -liike (Omas gegen Rechts, OgR).

Liikkeen mummot ovat olleet järjestämässä suurmielenosoituksia Itävallan hallitusta vastaan, ja Wienin taideviikkojen kunniaksi he kiersivät kaupunkia soitellen musiikkia.

Tapahtuman ensimmäinen päivä oli nimetty ”vastarinnaksi paratiisissa” (Widerstand im Paradies). Noin 60 henkinen mummo-orkesteri vaelsi läpi kaupungin soitellen, ja järjestäjän mukaan ihmiset suhtautuivat heihin hyväksyvästi.

Omas gegen Rechts

Omas gegen Rechts on 16. marraskuuta 2017 Facebook–yhteisöpalvelussa perustettu riippumaton kansanliike, joka haluaa vaikuttaa poliittisesti. He haluavat kertomansa mukaan nostaa poliittiseen keskusteluun vaarallisia ongelmia ja esittää kysymyksiä nykymenosta.

Der Standard–lehden mukaan Facebook-ryhmän perusti Monika Salzer, ja ryhmän tarkoitus on vastustaa nykyistä hallitusta. Itävallan yleisradion ORF:n eläköitynyt journalisti Susanne Scholl on lehden mukaan perustajajäseniä ryhmässä, joka järjestää äänekkäitä mielenosoituksia torstaisin.

Taistelulaulu

OgR–järjestön vanhat rouvat ovat säveltäneet itselleen jopa taistelulaulun ”Omas, Omas, uns braucht das ganze Land” (Mummot, mummot, meitä tarvisee koko maa). Laulu on aiheuttanut ihastusta ja kummastusta kuten kunnon taiteen pitääkin. Videon alla itävaltalaisten kommenteista löytyy kärkiä molempiin laitoihin ja useita keskikenttäpelaajia.

– Nerokasta! Suurkiitos, että sain ensi kertaa kuulla, opetella ja laulaa tämän uskomattoman kappaleen eilen mielenosoituksessa, kirjoittaa eräs kommentoija.

– Nämä mummot eivät ole oppineet mitään, vaikka perheet hajoavat, naisten on myös ansaittava rahaa (luoda uraa), turvattomat lapset viedään säilytyspaikkoihin (päiväkodit) ja nämä mummot saarnaavat naisten oikeuksista, kirjoittaa eräs kriittinen katsoja.

Mummojen liike leviää Saksaan

Myös Saksan liittotasavallan Rheinland-Pfalzin osavaltiossa pakolaisväkivallasta kuuluisassa Kandelissa ovat mummot lähteneet liikkeelle. SWR–kanava kysyi kaupungissa oikeiston vastaisen mielenosoituksen osallistujilta heidän motivaatiolähteistään.

– Minun henkilökohtainen motivaationi tulee siitä, että haluan, ettei lapsenlapseni joudu kasvamaan natsiolosuhteissa. Minä haluan, että he kasvavat vapaassa yhteiskunnassa, demokraattisessa yhteiskunnassa, kertoo Kandelin OgR-ryhmän perustajajäsen Inge Heimer (57).

– Minä ajattelen oikeiston esiinmarssia Kandelissa, kertoo rouva Heimer ja viittaa tässä afgaanin murhaamaksi joutuneen 15–vuotiaan Mian vuoksi kaduille kerääntyneisiin ihmisiin.

Lähteet: OgR–sivusto, OgR–Facebook –sivu, Der Standard

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tagit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa