Eurooppa Politiikka

Itävallassa ÖVP:n ja FPÖ:n hallituskoalitiotunnustelut etenevät hyvässä hengessä

Itävallan parlamentin paikkajako 2017 vaalien jälkeen. Musta ÖVP, sininen FPÖ. Kuva Wikimedia Commons / public domain.
FPÖ:n Heinz-Christian Strache sanoo ÖVP:n Sebastian Kurzia ”reiluksi mieheksi” Itävallan hallituskoalitioneuvottelujen ensimmäisen päivän jälkeen.

Itävallan kansanpuolue ÖVP ja Vapauspuolue FPÖ neuvottelivat hallituskoalitiosta keskiviikko-iltapäivänä Wienissä.

Sebastian Kurz on jo osoittanut keskusteluissa, että hän on reilu mies, jolla on halu johtaa maamme kestävään, parempaan tulevaisuuteen, Itävallan Vapauspuolueen FPÖ:n johtaja Heinz-Christian Strache ylisti kollegaansa.

Itävallan Kansanpuolueen, ÖVP:n johtaja Sebastian Kurz ylisti myös Strachen kanssa vallitsevaa hyvää keskusteluilmapiiriä.

Olemme tehneet sinunkaupat, Kurz sanoi.

Hallituskoalitioneuvottelujen toinen kierros seuraa ensi maanantaina.

Seuraavalla kierroksella mukana on asiantuntijoita valtiovarainministeriöstä, sillä budjetti aiotaan ensimmäisen kierroksen perusteella ottaa perusteellisemman tarkastelun kohteeksi.

”Hyvä ilmapiiri”

Neuvottelujen ensimmäisen kierroksen neuvottelut kestivät noin 2,5 tuntia, ja molemmat Kurz ja Strache sanoivat ilmapiirin ja neuvottelujen alun olleen hyvä. Strachen mukaan ministeriöt ja ministerinimitykset eivät olleet vielä keskusteluissa mukana. Asialistalla oli muun muassa kuinka hallituskoalitioneuvotteluissa edetään lähipäivien aikana, kyseessä on kuitenkin monimutkainen prosessi, Kurz selitti.

Itävallan Uuden hallituksen on määrä olla toiminnassa jouluun mennessä

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa