Eurooppa Rikos

Itävallassa turvapaikanhakijat iskivät poliisin kimppuun – ”Poliisi saa syyttää itseään vammoistaan”

Kuvituskuva. Kuva Plani / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Turvapaikanhakijat iskivät Itävallassa. Turvapaikanhakijoiden mukaan poliisit saavat syyttää itseään vammoistaan.

Itävallan Welsissä kaksi poliisimiestä yhytti 28.2 illalla ryhmän nuoria, jotka etenivät kovaa meteliä pitäen kohti Welsin vanhaa kaupunkia, kertoo Kronen Zeitung. Kaupungin asukas oli tehnyt aiemmin poliisille ilmoituksen äänekkäästä joukkiosta.

Poliisit pyysivät joukkiota olemaan hiljempaa, mutta siitä alkoi hurja taistelu.

Kaksi afgaania, 17- ja 20-vuotiaat miehet, lähestyi poliiseja aggressiivisesti huutaen, ennen kuin virantoimittajat ehtivät reagoimaan millään lailla.

17-vuotias afgaani puski poliisia päällään härän lailla ja muuttui koko ajan aggressiivisemmaksi rauhoitteluyrityksistä huolimatta. Afgaani huusi aggressiivisesti ja elehti hurjasti käsillään.

Poliisit yrittivät pidättää afgaanin ja painoivat hänet maahan iskuista ja potkuista huolimatta. Tilanne riistäytyi tällöin kokonaan hallinnasta. Toinen, 20-vuotias afgaani, hyökkäsi poliisin kimppuun potkien ja lyöden. Tällöin 17-vuotias afgaani pääsi irti ja liittyi poliiseja vastaan käytyyn taisteluun.

Mellakoijien pidättäminen onnistui vasta useiden partioiden saavuttua paikalle. Kaksi poliisimiestä loukkaantui niin pahasti, että he joutuivat keskeyttämään palvelusvuoronsa.

Welsin varapormestari Gerhard Kroiß sanoo, että nuorilla turvapaikanhakijoilla on usein suuria vaikeuksia kunnioittaa auktoriteetteja. Welsiin avataan lähiaikoina poliisikoulu, jonka 400 oppilaan varapormestari toivoo rauhoittavan kaupunkia.

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa

Liity kannattajajäseneksi