Eurooppa Politiikka

Itävalta uhattuna: Etelä-Tiroliin 25 000 pakolaista kesäkuussa – OIKAISU

Brennerin sola Itävallan puolelta katsottuna. Kuva Wikimedia Commons.
Italian Etelä-Tiroliin saapui kesäkuussa 25 000 pakolaista. Paine Itävallan hallitusta kohtaan nousee ja kansa odottaa, että Brennerin sola suljetaan.

Caritas – järjestön mukaan Etelä-Tiroliin saapui kesäkuussa kaksinkertainen määrä pakolaisia edelliseen kuuhun verrattuna. Asiasta kertoi Krone” – lehti pohjautuen katolisen Kathpress-uutistoimiston tiedotteeseen keskiviikkona.

Pakolaiset ovat pääosin Nigeriasta, Guineasta ja Norsunluurannikolta. Italian pakolaistilanne on käynyt tukalaksi. Etelästä tulvii pakolaisia kansalaisjärjestöjen laivoilla satamiin, ja pohjoisesta Saksa on palauttanut pakolaisia vedoten Schengen – sopimukseen. Lisäksi Saksassa hylätyt afgaanipakolaiset voivat saada Italiasta turvapaikan.

Bozenin kaupungin lähellä Brenner-solassa kävelee päivittäin suuria määriä ihmisiä rajan yli Itävaltaan.

Paine kasvaa Itävallan ja Italian välillä

Italian ja Itävallan suhteet ovat kärsineet pakolaisongelman myötä. Italiaan on tullut tänä vuonna jo 86 000 pakolaista Afrikasta. Tämä on 10% enemmän kuin vuosi sitten. Italian virkamiehet ovat harkinneet 200 000 EU – hätäviisumin jakamista, jotta massat pääsisivät eteen päin Euroopassa. Tämä uhkaus sai Itävallan hallituksen hätätilaan.

Itävallan ulkoministeri Sebastian Kurz varoitti Italiaa maanantaina Brysselissä pakolaisten matkan järjestelystä.

”Me suljemme Brennerin solan hätätilassa!” sanoi Kurz.

Itävallan sisäministeri Wolfgang Sobotka kertoi, että Itävalta on valmis puolustusvoimien avulla sulkemaan Brenner 24 tunnin sisällä hälytyksestä, jos Italia päättää lähettää pakolaisia pohjoiseen.

13.8 klo 19:49 pakolaiset eivät saapuneet Itävaltaan, vaan Italian Etelä-Tiroliin.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit