Eurooppa Maahanmuutto

Itävalta: 40 prosenttia testatuista turvapaikanhakijoista valehteli ikänsä

Laittomia siirtolaisia Wienissä matkalla Saksaan syyskuussa 2015. Kuva Wikimedia Commons.

– Monet turvapaikanhakijat teeskentelevät olevansa alaikäisiä saadakseen paremmat edut ja kyetäkseen perheenyhdistämiseen saadessaan myönteisen turvapaikkapäätöksen, sanoo Itävallan sisäministeri.

Kronen Zeitungin mukaan Itävallassa  epäilyksiä herättäneistä ja sen vuoksi ikätesteihin lähetetyistä alaikäisiksi ilmoittautuneista turvapaikanhakijoista jopa 40 prosenttia on valehdellut ikänsä.

– Monet turvapaikanhakijat teeskentelevät olevansa alaikäisiä saadakseen paremmat edut ja kyetäkseen perheenyhdistämiseen saadessaan myönteisen turvapaikkapäätöksen, sanoo sisäministeri Herbert Kickl.

Itävaltaan saapui viime vuonna 488 alaikäiseksi itsensä ilmoittanutta turvapaikanhakijaa, ja 288 heistä vaikutti epäilyttäviltä ja joutui testeihin. Testatuista 112 eli 40 prosenttia osoittautui aikuisiksi.

Itävallassa on tammikuusta 2010 saakka ollut voimassa testausmenettely, jossa alustavan kyselyn ja lääkärintarkastuksen jälkeen epäilyttäville tapauksille suoritetaan vasemman käden ranteen läpivalaisu. Jos kuvan perusteella on syytä epäillä testattavan ikää, suoritetaan solisluun tietokonetomografia kuten myös hammaslääketieteellinen selvitys läpivalaisemalla.

  • 1.6K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset