Eurooppa Rikos

Itävalta: 7-vuotiaan murhan syynä ”yleinen viha”

Kuva publicdomainpictures.net
Itävallan Döblingissä murhattuna löytyneen tytön on poliisin mukaan murhannut 16-vuotias naapuri. Tekijän motiiviksi on selvinnyt ”yleinen viha”.

Tšetšeniasta kaksi vuotta sitten Itävallan Wieniin muuttanut nuori on tunnustanut poliisille murhanneensa seitsemän vuotiaan tytön, kertoo ORF. Tyttö oli tekijän mukaan sattunut olemaan “väärässä paikassa väärään aikaan”.

– Tšetšeeni  ”ei näyttänyt suuria tunteita” tunnustessaan tekoa, eikä hänen kehonkielensä kertonut katumuksesta. Häntä säälitti tytön äiti, ei tyttö itse. Hän kertoi poliisille, että viime viikolla hänellä oli päällä yleinen viha, joka johti tekoon, sanoo ORF-kavanalle poliisitutkija Gerhard Haimeder.

Erityisen julma teko

7-vuotiaan tytön ruumis löydettiin roskalaatikosta, ja epäily suuntautui pian naapurin nuoreen, jonka hallusta löytyi verisiä vaatteita. Poliisin selvityksen mukaan tyttö oli ystävystynyt naapurin poikien kanssa ja kävi vierailulla näiden luona ainakin ajoittain.

Näin oli käynyt myös perjantaina, mutta kotona oli ollut vain tekijä. Tekijä on oman kertomuksensa mukaan ohjannut tytön kylpyhuoneeseen ja tönäissyt tämän selälleen ammeeseen. Ammeessa maanneen tytön kimppuun tekijä hyökkäsi sitten keittiöveitsen kanssa. Hyökkäys on poliisin mukaan ollut käsittämättömän silmitön, koska tytön koko pää oli melkein irronnut vartalosta.

Tytön perhe ei keksi selitystä teolle

Tytön perheen asianajajan mukaan naapurisuhteet olivat normaalit eikä mitään erimielisyyksiä ollut esiintynyt. Tekoa ei voinut kukaan ennakoida, koska mitään vihjeitä ei ollut nähtävissä. Tekijä ei ollut herättänyt huomiota poikkeavalla käytöksellään.

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset