Eurooppa Maahanmuutto

Itävalta aikoo suojata rajojaan siirtolaisvyöryn ulottuessa maahan

Kuva Steindy / Wikimedia Commons

Suomalaisen Kokoomuksen sisarpuolueen johtavat poliitikot Itävallassa vakuuttavat maan suojaavan tarvittaessa itse rajansa uhkaavalta siirtolaisaallolta.

Rynnäköivien siirtolaisten aiheuttama uhka Kreikan ja Turkin rajalla on testi Euroopan ulkorajavalvonnalle. Näin uskoo Itävallan sisäministeri Karl Nehammer (ÖVP) ja vakuuttaa Itävallan olevan valmis antamaan kaiken tarvittavan tuen rajojen vahvistamiseksi.

– Meidän kaikkien tulee pyrkiä estämään siirtolaisaallon hyökyminen Euroopan läpi ja pysäyttää se ulkorajalle, sisäministeri kertoi perjantaina.

Nehammer painotti, että tarpeen vaatiessa Itävalta on valmis suojaamaan itse omat rajansa.

– Olemme valmistautuneet suojaamaan rajamme itsenäisesti hätätilanteessa.

Myös Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz (ÖVP) vaatii EU:n ulkorajojen suojauksen vahvistamista.

– Vuoden 2015 kaltainen tilanne ei saa koskaan toistua. Tavoitteemme tulee olla EU:n ulkorajojen kunnollinen suojaaminen ja laittomien siirtolaisten aallon pysäyttäminen, Kurz kertoi lehdistötiedotteessa lauantaina.

Liittokansleri Kurz kertoi Itävallan viranomaisten olevan jatkuvasti yhteydessä eri tahoihin Euroopan unionissa ja Balkanin siirtolaisreitin varrella. Myös Kurz painotti, että tarpeen tullen Itävalta suojaa itse omia rajojaan.

ÖVP (Itävallan kansanpuolue, Österreichische Volkspartei) on suomalaisen Kokoomus-puolueen sisarpuolue Itävallassa. Molemmat kuuluvat EPP-ryhmään EU-parlamentissa.

Lähteet Kronen Zeitung (1, 2).

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit