Eurooppa Politiikka

Itävalta ja Albania keskustelivat Balkanin rajavalvonnasta


Itävallan ja Albanian puolustusministerit tapasivat Albanian pääkaupungissa Tiranassa. Yhteisenä huolenaiheena oli Turkin ja EU:n välisen pakolaissopimuksen tulevaisuus.”Kukaan ei saa koskaan kokonaan selvitettyä viime vuoden kaltaista pakolaisaaltoa,” sanoi Itävallan puolustusministeri Hans Peter Doskozil uutistoimisto APA:lle. Sellaista ei saa tapahtua enää uudelleen, ja koska Brysselistä tulee niukasti vastauksia kysymyksiin, täytyy todennäköisten kauttakulkumaiden pohtia yhdessä ratkaisuja ja ryhtyä toimenpiteisiin rajojen turvaamiseksi. ”Haluamme läheiset siteet Albaniaan, vaikka maata ei juuri tällä hetkellä uhkaakaan massiivinen pakolais- ja siirtolaisaalto,” Doskozil sanoi.

Hans Peter Doskozil
Hans Peter Doskozil

Turkin vetäytyessä pakolaissopimuksesta, avautuisi puolustusministerien mukaan reitti Kreikan ja Albanian kautta Adrianmeren yli Italiaan. Tämä meriosuuden sisältävä reitti on kuitenkin hankalampi,kuin puhdas maareitti Makedonian ja Serbian kautta. Kumman hyvänsä reitin avautuminen hyödyttäisi ihmiskauppiaita.

 

Mimi Kodheli
Mimi Kodheli

Itävallan puolustusministeri Doskozil tapasi Albaniassa muun muassa kollegansa Mimi Kodhelin, ulkoministeri Ditmir Bushatin sekä presidentti Bujar Nishanin. Kodheli sopi Doskozilin kanssa maiden kahdenvälisestä sotilaallisesta yhteistyöstä. Sen mukaisesti Itävalta kouluttaa jatkossa albanialaisia vuoristojääkäreitä.

Albania on ollut vuodesta 2009 NATO:n jäsenmaa. Albania on ollut vuodesta 2014 saakka EU:n jäsenehdokas, ja Itävalta tukee Albanian EU-jäsenyyttä.

APA

  • 9
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset